Masi veinimaja

Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias. Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust.

2022. aastal oma 250. sünnipäeva tähistav MASI veinimaja on Valpolicella veinipiirkonna üks olulisemaid veinitootjaid ja suurimaid Amarone veini valmistajaid. Kõrgelt hinnatud veinimaja on appassimento-meetodi teerajaja ja Campofiorin veinivalmistamise meetodi looja.

Masi Campofiorin

Campofiorin on vein, mille tarbeks Masi võttis osaliselt kasutusele Appassimento meetodi, mida kasutatakse Amarone valmistamiseks. Seda meetodit on mitmed veinikriitikud kirjeldanud kui geniaalset meetodit suurte veinide valmistamiseks. Masi omanik Sandro Boscaini meenutab: „Minu isa Guido oli Campofiorini looja, tänu sellele veinile saime juba siis maailmale näidata Verona piirkonna punaste veinide potentsiaali. Iidsed viinamarjasordid ja uus meetod andsid sel ajal palju kõneainet ja nii loodi alus Itaalia veinivalmistamise uuele traditsioonile.“

Tänaseks on Campofiorin üle maailma tunnustatud kui Veneto piirkonna uut tüüpi veinide eelkäija ja teerajaja. Vein, millel on suurepärane struktuur, täidlus ja komplekssus – just nii kirjeldas Campofiorini esimest korda teisel pool Atlandi ookeani Ameerika veinikriitik Burton Anderson.

Campofiorinil on miljoneid fänne üle kogu maailma, olles samas üks enim jäljendatud veine. Itaalia tuntuim veini- ja toidukriitik Luigi Veronelli kirjutas juba 1972. aastal Campofiorini kvaliteedikindlusest ja selle veini autoritaarsusest. „Vana Itaalia oma kutsuvate aroomidega,” nii alustas Campofiorini kirjeldamist Goffredo Praise (20. sajandi üks suuremaid Itaalia kirjanikke) oma artiklis „Corriere della Sera” 9. veebruaril 1985 ja jätkas: „Vein nimega Campofiorin on üks suuremaid imesid.”

Masi Campofiorin

Tänu suurepärasele hinna ja kvaliteedi suhtele on Campofiorin luksus, mida saab iga veiniarmastaja endale lubada. Nii on see tänaseks ilma kahtluseta enim müüv mitte-DOC vein Itaaliast. Campofiorini müük moodustab umbes 30% kogu Masi veinide müügist. Esikohal on siiski Amarone, mida müüakse 70 miljoni euro eest. Masi veinid on saadaval rohkem kui 90 riigis.

Seda veini valmistatakse ainulaadsel appassimento-meetodil vaid Veneto piirkonnas Põhja-Itaalias. Tegemist on veiniga, mille valmistamisel kuivatatakse osa marju bambusvõredel (Corvina mari) kuue nädala jooksul. Kergelt kuivatatud Corvina marjadele valatakse seejärel peale juba valmis punavein Valpolicella, mille tulemusel tekib teistkordne fermentatsioon e kääritamisprotsess. Teine kääritamine toimub umbes 15 päeva jooksul 18-20°C juures. Järgneb malolaktiline fermentatsioon. See protsess tõstab veini alkoholisisaldust, rikastab värvi, annab veinile juurde pehmeid ja elegantseid tanniine ning täiesti uusi aroome. Vein laagerdub tammevaatides 18 kuud ja pudelis 3 kuud.

Säilitamispotentsiaal 15-20 aastat.

Masi Costasera Amarone Classico

Masi Costasera Amarone Classico

Kvalifikatsioon: Amarone della Valpolicella Classico DOC.

Viinamarjasordid: 70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara.

Amarone veine valmistatakse iidsel roomlastele hästi tuntud meetodil, mida kutsutakse „appassimento“ ja mis tähendab viinamarjade kuivatamist. Septembri lõpus või oktoobri alguses korjatud parimad kobarad pannakse bambusraamidel spetsiaalsesse ruumi, mis on varustatud NASA „natural appassimento“ kontrollsüsteemiga. Jaanuari lõpuks on viinamarjad kaotanud 35% oma kaalust. Selleks ajaks tekib ainult Corvina marjadel nn. väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad osaliselt vartest eraldatud ja fermenteeritakse 45 päeva suurtes Slavoonia tammest vaatides või roostevabast terasest tsisternides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt külm. Seejärel valatakse vein ümber 30-40 hl tünnidesse, kus fermentatsioon jätkub veel 35 päeva koos valitud alkoholikindlate pärmidega. Järgneb malolaktiline fermentatsioon. 2 aastat laagerdub 80% veinist 40-80 hl suurustes Slavoonia tammest vaatides ja 20% väikestes Allier’ ja Slavoonia tammest vaatides. Vaatidest 40% on uued, 30% teist ja 30% kolmandat korda kasutusel. Seejärel küpseb vein veel vähemalt 4 kuud pudelites.

Masi Costasera Amarone on suurepärane säilitamisvein potentsiaaliga 30-35 aastat.

Masi Masianco valge vein

Masi Masianco

Eri viinamarjasordid on korjatud küpsuse kõrgpunktis ja kääritatud eraldi. Pinot Grigio viinamarjad on korjatud augusti lõpus, et võimendada värskeid aroome veinis. Verduzzo viinamarjad on korjatud septembri lõpus ja valmivad edasi restidel 3 nädalat. Pinot Grigio fermentatsioon peatatakse enne malolaktilise fermentatsiooni algust. Verduzzo teeb läbi lühikese matseratsiooniprotsessi ning peale kääritamist vaatides, mille lõpetab malolaktiline fermentatsioon, segatakse kaks erinevat veini kokku.

Viinamarjasort: Corvina 80%, Rondinella 20%.Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias ning Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust. Masi Brolo di Campofiorin on Veneto piirkonna iseloomulikumaid veine, esindades põlvest põlve edasikantavaid väärtusi ja veinivalmistamise traditsioone nagu appassimento või kahekordse fermentatsiooni meetodi kasutamine.Brolo tuleneb prantsuse terminist clos ja tähendab kivimüüriga piirnevat aeda. Brolo di Campofiorin viinamarjad kasvavad valitud Valgatara di Marano aladel, kus on väga sügavad paekivised settekivimid ja kus 1964.a. valmistati ka esimene Campofiorin.Kõigepealt valmistatakse 25 päeva jooksul noor punavein Valpolicella. 30% Corvina marjadest asetatakse kuivama. Peale umbes kahe kuu pikkust kuivatamist läbivad Corvina marjad õrna pressimise ning segatakse punaveini hulka, misjärel tekib teistkordne fermentatsioon ehk käärimine. Järgneb malolaktiline fermentatsioon. Kahekordne fermentatsioon tõstab veini alkoholisisaldust, rikastab värvi, annab juurde pehmeid ja elegantseid tanniine ning täiesti uusi aroome. Vein laagerdub 600-liitristes fusti veronesi vaatides 20 kuud (70% Allier ja 30% Slavoonia tammevaatides) ning pudelis 4 kuud.Suurepärane säilitusvein potentsiaaliga 20 aastat.

  1. Marjase stiiliga ja siidiste tanniinidega punane vein sobib suurepäraselt Itaalia köögi kõrvale! Masi on prestiižne Verona veinikoda, mille toodang jälgib personaalsust ja originaalsust
    Masi Bonacosta Valpolicella Classico 37,5 cl
    Marjase stiiliga ja siidiste tanniinidega punane vein sobib suurepäraselt Itaalia köögi kõrvale!
    7,99 €
    21,31 € / l
  2. Liköörne ja rikkalik punane vein, mille maitses tulevad esile šokolaadisus, kakao ja kaneel. "Aasta Vein 2023" kuldmedaliga pärjatud ja Vivino kasutajate poolt 4,3 punktiga hinnatud punane vein.
    Masi Costasera Amarone Classico 37,5 cl
    "Aasta Vein 2023" kuldmedaliga pärjatud ja Vivino kasutajate poolt 4,3 punktiga hinnatud punane vei...
    25,99 €
    69,31 € / l
  3. Kerge ja meeldiva happesusega roosa vein on suurepärane kaaslane mereandide või sushi kõrvale!
    Rosa dei Masi Rosato Trevenezie IGT
    Kerge ja meeldiva happesusega roosa vein on suurepärane kaaslane mereandide või sushi kõrvale!
    12,99 €
    17,32 € / l
  4. "Aasta Vein 2021" hõbemedaliga pärjatud punane vein! Masi Campofiorin valmistatakse ainulaadsel appassimento-meetodil vaid Veneto piirkonnas Põhja-Itaalias!
    Masi Campofiorin Appassimento karbis
    Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompl...
    14,99 €
    19,99 € / l
  5. Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompleksne.
    Masi Campofiorin Appassimento Magnum karbis
    Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompl...
    29,99 €
    19,99 € / l
  6. Liköörne ja rikkalik punane vein, mille maitses tulevad esile šokolaadisus, kakao ja kaneel. Amarone veine peetakse Masi ikoonveinideks ja Masi’t eksperdiks iidses apassimento meetodis.
    Masi Costasera Amarone Classico
    "Aasta Vein 2023" kuldmedaliga pärjatud ja Vivino kasutajate poolt 4,3 punktiga hinnatud punane vei...
    44,99 €
    59,99 € / l
  7. Masi Osar
    Masi Osar
    Vivino kasutajate poolt 4,1 punktiga hinnatud vein! Täidlase maitsega vein uluki ja punase liha kõ...
    69,99 €
    93,32 € / l
  8. Masi Modello Bianco on modernne Põhja-Itaalia vein, mis on inspireeritud Veneetsia väärtustest ja kohalikest traditsioonidest.
    Masi Modello Trevenezie Bianco
    Masi Modello Bianco on modernne Põhja-Itaalia vein, mis on inspireeritud Veneetsia väärtustest ja...
    8,99 €
    11,99 € / l
    Laost otsas
  9. Masi Campolongo di Torbe Amarone Classico
    Masi Campolongo di Torbe Amarone Classico
    Vivino kasutajate poolt 4,5 punktiga hinnatud vein! Rikkaliku ja ümara maitega punane vein sobib na...
    139,99 €
    186,65 € / l
  10. Masi Bonacosta Valpolicella Classico
    Masi Bonacosta Valpolicella Classico
    Marjase stiiliga ja siidiste tanniinidega punane vein sobib suurepäraselt Itaalia köögi kõrvale!
    12,99 €
    17,32 € / l
  11. Masi Tupungato Passo Blanco
    Masi Tupungato Passo Blanco
    Värske maitsega veinis on tunda mahlakaid tsitrusvilju. Suurepärane kaaslane köögivilja-, kala- ...
    8,99 €
    11,99 € / l
  12. joogikultuur/Masi-Vaio-Armaron-vein-75cl
    Masi Vaio Armaron
    Vivino kasutajate poolt 4,3 punktiga hinnatud vein! Marjane ja elegantne punane vein on heaks kaasla...
    69,99 €
    93,32 € / l
  13. Värske ja puuviljase stiiliga Pinot Grigio sobib hästi aperitiiviks, risotode ja pastaroogade kõrvale.
    Masi Modello Pinot Grigio
    Värske ja puuviljase stiiliga Pinot Grigio sobib hästi aperitiiviks, risotode ja pastaroogade kõr...
    9,99 €
    13,32 € / l
  14. Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompleksne.
    Masi Campofiorin Appassimento
    Aasta Vein 2024 hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt sametiselt pehme, täidlane ja kompl...
    14,99 €
    19,99 € / l

Artiklid

Toggle Nav