Erakordselt intensiivne ja rikkalik. Maitses kuiv, marjane, peene happe ja lihvitud tanniinidega. Esile tulevad kaneel ja vaniljesus. Pikk marjane ja vürtsikas järelmaitse.
Apassimento meetodi eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Algselt kasutati marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati kõige esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri lõpus või oktoobri alguses ning asetatakse 3-4 kuuks bambusrestidele kuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35-40% oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele ja mõnedel Corvina marjadel tekkinud väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja nad läbivad fermenteerimise 45 päeva jooksul tammevaatides või roostevabast terasest tsisternides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt madal. Teine fermentatsioon toimub 35 päeva jooksul 30-40 hl vaatides. Seejärel toimub Vaio Amaroni puhul küpsemine 2 aasta jooksul kirsipuust vaatides. Järgneb 4-6 kuud pudelis küpsemist.
Sobib grillitud ja röstitud punase liha, metslinnuliha ja laagerdunud juustude juurde. Suurepärane vein õhtusöögi lõpetamiseks. Soovitatav serveerimistemperatuur 18-20 °C.Veinsobibhästi pikemaks säilitamiseks.
Aroomis on tunda üle küpsenud kirsse, kuivatatud ploome ja vihjeid kohvile, vaniljele ja ürtidele.
Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com