O.P. Anderson Aquavit on üks populaarsemaid akvaviite
Akvaviit on teraviljast toodetud köömnemaitseline piiritusjook, mida traditsiooniliselt on toodetud Põhjamaades vähemalt alates 15. sajandist. Akvaviidi puhul on oluline teine destilleerimine ja alkoholis leotatud maitseainete lisamine enne seda. Maitseaineks on enamasti köömned, koriander, apteegitill, kardemon, sidruni- ja apelsinikoor, ingver, leedripuu koor, aniisiseemned ning kaneel.
O.P. Anderson auhinnad
New York Intl. Spirits Competition 2020 - Aquavit of the Year Golden Aquavits 2019 - Gold Outstanding
Akvaviidi serveerimine
Akvaviiti juuakse enamasti jahutatult väikestest klaasidest ja ühe sõõmuga. Jook on tavaliselt kollakat värvi, kuid võib olla ka heledam või pruunikas, sõltuvalt sellest, kas ja kui pikalt on seda hoitud tammevaatides.
O.P. Anderson akvaviit sobib hästi tarbimiseks teravamaitseliste juustude, heeringa, suitsulõhe ning vähilistega, aga ka rasvasemate liharoogadega. Komponendiks huvitavate kokteilide tegemisel.