Täidlane, rikkalik ja kompleksne. Elegantne vein suurepärase tasakaaluga ja pika järelmaitsega.
Serego Alighieri viinamarjaistandused asuvad Cinigiano, Val d´Oricas, Montecucco DOC südames. Viinamarjasordid korjatakse eraldi peale täieliku küpsuse saavutamist. Käärimine toimub roostevabast terasest tsisternides kindlatel temperatuuridel. Fermentatsioon selekteeritud pärmidega 15 päeva jooksul (18-24 °C). Malolaktiline fermentatsioon leiab aset kuu aja jooksul roostevabast terasest tsisternides. Edasiseks küpsemiseks siirdatakse vein prantsuse tammest vaatidesse. Küpsemine: 12 kuud 600 L prantsuse tammest vaatides (50% uued, 25% teine kasutus, 25% kolmas kasutus), seejärel minimaalselt 6 kuud pudelis.
Sobib suurepäraselt pastaroogade ning grillitud ja röstitud lihade kõrvale, eriti grillitud lamba kõrvale serveerituna. Serveerimistemperatuur 18 °C.
Aroomis on tunda tumedaid marju, musta ploomi, kirssi ja kaneeli.
Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com