Light Caesar salat

Vähese kalorisisaldusega Caesari salat, mida on lihtne ise valmistada!

Grillimiseks:

Koostisosad

  • 4 kana sisefileed

  • 10 gr oliiviõli

  • 1 tl tšillisädemeid

  • ½ tl kuivatatud küüslaugupulbrit

  • ½ tl suitsutatud paprikapulbrit

  • Sool/pipar

Valmistamine

    1. Maitsesta kanafileed ning jäta maitsestuma.

    2. Samal ajal kui hakkad salatit tükeldama pane ka juba liha grillile – küpseta keskmisel kuumusel ning mõlemalt poolt ~1-1,5 minutit. Pööra ümber kui pool kanast on küpsenud.

Krutoonid:

Koostisosad

  • 4 viilu ciabattat

  • 2 küüslauguküünt

  • 15 gr oliiviõli

  • 15 gr kõvajuust (parmesani)

  • Sool/pipar

Valmistamine

    1.  Tükelda ciabatta ja maitsesta küüslaugu, oliiviõli ja soola/pipraga.

    2. Kuumuta ciabattad grillil läbi! Lõpu poole lisa ka parmesan.

Kaste:

Koostisosad

  • 150 gr maitsestamata kohupiimakreemi

  • 1,5 tl Dijoni sinepit

  • ½ spl Worcesteri kastet

  • 1 küüslauguküünt

  • 2-3 anšoovise fileed

  • ½ sidruni mahl ja koor

  • 15 gr riivitud parmesani

Valmistamine

    1. Valmista kaste – lisa sidruni mahl ja koor, Dijoni sinep, Worcesteri kaste, anšoovised, parmesan ja küüslauguküüned blenderisse. Purusta, kuni küüslauk on täielikult purunenud.

    2. Lisa kastmele maitsestama kohupiimakreem ning parmesan ning sega täielikult.

Salat:

Koostisosad

  • 1 väiksem pea rooma salatit (~250 gr)

  • 100 gr kirsstomateid

  • 30 gr kõvajuustu (parmesani)

Valmistamine

    1. Salati jaoks haki rooma salat, kirsstomatid ning koorimis/juustunoaga viiluta peened viilud.

    2. Lisa ka veidi jahtunud krutoonid ning lisa kaste ja sega läbi!

Serveeri, lõika kana õhukesteks viiludeks ning kaunista parmesani laastudega


Toggle Nav