Light Caesar salat
Grillimiseks:
Koostisosad
4 kana sisefileed
10 gr oliiviõli
1 tl tšillisädemeid
½ tl kuivatatud küüslaugupulbrit
½ tl suitsutatud paprikapulbrit
Sool/pipar
Valmistamine
Maitsesta kanafileed ning jäta maitsestuma.
Samal ajal kui hakkad salatit tükeldama pane ka juba liha grillile – küpseta keskmisel kuumusel ning mõlemalt poolt ~1-1,5 minutit. Pööra ümber kui pool kanast on küpsenud.
Krutoonid:
Koostisosad
4 viilu ciabattat
2 küüslauguküünt
15 gr oliiviõli
15 gr kõvajuust (parmesani)
Sool/pipar
Valmistamine
Tükelda ciabatta ja maitsesta küüslaugu, oliiviõli ja soola/pipraga.
Kuumuta ciabattad grillil läbi! Lõpu poole lisa ka parmesan.
Kaste:
Koostisosad
150 gr maitsestamata kohupiimakreemi
1,5 tl Dijoni sinepit
½ spl Worcesteri kastet
1 küüslauguküünt
2-3 anšoovise fileed
½ sidruni mahl ja koor
15 gr riivitud parmesani
Valmistamine
Valmista kaste – lisa sidruni mahl ja koor, Dijoni sinep, Worcesteri kaste, anšoovised, parmesan ja küüslauguküüned blenderisse. Purusta, kuni küüslauk on täielikult purunenud.
Lisa kastmele maitsestama kohupiimakreem ning parmesan ning sega täielikult.
Salat:
Koostisosad
1 väiksem pea rooma salatit (~250 gr)
100 gr kirsstomateid
30 gr kõvajuustu (parmesani)
Valmistamine
Salati jaoks haki rooma salat, kirsstomatid ning koorimis/juustunoaga viiluta peened viilud.
Lisa ka veidi jahtunud krutoonid ning lisa kaste ja sega läbi!
Serveeri, lõika kana õhukesteks viiludeks ning kaunista parmesani laastudega
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.