Teriyaki part
Koostisosad
2 pardifileed
200 g sojakastet
50 g pruuni suhkrut
1 spl mett
25 g värsket ingverit
25 g värsket küüslauku
2 väikest ja teravat tšillikauna (kui kasutad suuri, siis 3)
Jahvatatud musta pipart
Valmistamine
Koori küüslauk ning purusta/tükelda suuremateks tükkideks, samuti ingver ja poolita tšilli.
Lisa kõik koostisosad potti ning keeda kokku 5 minutit. Lase jahtuda umbes 5-10 minutit.
Kuivata pardifileed, lõika sälgud noaga sisse ning tõsta fileed karbi sisse. Vala teriyaki kaste pardi peale ning jäta marineerima minimaalselt 1h kuni üleööks.
Alusta pardifilee praadimist nahk all külmal pannil. Pane kuumus keskmisest veidi madalamaks ning prae parti kuni nahk on krõbe. Pööra ümber ning prae ka teiselt poolt.
Kui fileed on praetud, siis pane need ahjuplaadile nahk vastu panni ning küpseta 8-10 minutit 180°C pöördõhuga ahjus. Part peaks sees roosakas jääma!
Enne lahti lõikamist lase pardil seista umbes 5 minutit, et lihamahlad lõigates välja ei voolaks ning liha ära ei kuivaks.
Serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks krõbekartulitega ja punaveinikastmega!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.