Lammas ja vein
Veinivalik sõltub valmistamisviisist
Veinivalik lambaprae juurde sõltub sellest, millist osa lambast kasutatakse ja liha küpsuse astmest. Lisaks dikteerivad veinivalikut ka vürtsid, mida prae valmistamiseks kasutatakse. Peamine reegel aga on – lammas tahab enda kõrvale täidlase maitsega punast veini.
Lambakarree ja täidlane vein
Lihtsalt ja kiiresti valmiva lambakarree kõrvale sobib hästi täidlase maitsega punane vein. Näiteks, Brown Brothers 18 Eighty Nine Shiraz, mis on maitselt marjane, peene tanniinsusega ja täidlane. Lisaks on karree kõrvale hea valik ka Ramos Pinto Duas Quintas, mis on maistelt täidlane, peenete siidiste tanniinidega.
Lambakarree retsepti leiad SIIT.
Lambalihapallid ja tubakased noodid
Lambalihapallide juurde soovitame täidlast marjast tubakaste nootidega vürtsikat Goru punast veini, mille järelmaitse on meeldivalt pikk.
Lambalihapallide retsepti leiad SIIT.
Lambakebab ja Carmenere
Grillitud lambakebabiga sobib hea erksusega piisavalt vürtsikas põldmarjane punane vein, nt Tarapaca Carmenere.
Lambakebabi retsepti leiad SIIT.
- Tarapaca CarmenereAromaatne ja kergesti joodav punane vein, tähelepanuväärse täidluse ja iseloomuga.6,99 €