USA

USA

Californias on sobiv kliima ja muld viinamarjaistandike jaoks. Zinfandel on Californiale omane viinamarjasort, millest pressitud rikkaliku aroomiga tintjat veini on juba aastaid kasutatud segatud California bordoopunasele iseloomu andmiseks.

Neist veinidest kergemate versioonide valmistamisel omandavad nad vaarikase aroomi. Veinipiirkonnad jagunevad viinamarjaistandusteks, mis asuvad San Franciscost põhja pool Mendocinos, Sonomas ja Napas ning lõuna pool Santa Claras, Monterays ja San Benitos. Kvaliteedi poolest on neist tähtsaim Napa org. Kuna viinamarjad vajavad jahedamat kliimat, saab just seal kasvavatest marjadest teha laias valikus erinevaid veine. Gallo veinitehas on sealseist suurim, moodustades 40% California koguveinitoodangust.

New York on California järel suuruselt teine USA veinitootmisosariik. Põhilised tootmispiirkonnad on Syracuse’ist lõuna pool asuv Finger Lakes'i piirkond ning Rochester.

  1. joogikultuur/Chill-Out-Shiraz-BIB-3l
    Chill Out Shiraz
    California Shiraz viinamarjadest vein on külluslik ja marjane vein, mis sobib igasse aastaaega.
    19,99 €
  2. Carlo Rossi California Red
    Carlo Rossi California Red
    Keskmise täidlusega punane vein on heaks kaaslaseks grillitud ja ahjus küpsetatud lihadele, vürtsikale toidule ja punases kastmes pastadele.
    6,99 €
  3. Carlo Rossi California White
    Carlo Rossi California White
    Keskmise täidlusega valge vein on heaks kaaslaseks grillitud mereandide, linnuliha, pesto ja teiste kergete roogade kõrvale.
    6,99 €
Toggle Nav