Maitselt marjane, kuid ka täidlane, tajuda on mandlit, vaniljet, kuivatatud puuvilju ja röstisust.
Raventos I Blanc Rose De Nit tarbeks marjad korjatakse käsitsi, El Llac aedadest pärit on Monastrell, mis on selle cava puhul kõigest 5%, küll aga väga oluline komponent värvi ja marjasuse andmiseks. Monastrell ja Xarello marjade press toimub korraga, kuid teised sordid eraldi. Veini puhul ei kasutatuta malolaktilist fermentatsiooni ja vein on laagerdunud setetel 18 kuud.
Ideaalne aperitiiv ja kaaslaseks mereandide ja aasiatoitude kõrvale. Proovi ka sushi ja õrnalt vürtsika carpazzio kõrvale. Enne serveerimist hoida pudelit vähemalt 1 tund horisontaalasendis 4-6 °C juures. Avades hoia jahutatud pudelit 45 °nurga all, eemalda aeglaselt kork ning vala koheselt pokaalidesse. Soovitatav serveerimistemperatuur 5-6°C juures.
Intensiivsed aroomid punastest marjadest, tsitrusviljadest ja vahemere ürtidest.
Raventós I Blanc on vanim veinimaja Euroopas, mis on olnud ühe pere omanduses kuni tänaseni. Nende ajalugu ulatub aastasse 1497 - 5 sajandit veinivalmistamist. Raventose perekond omab 44 põldu, mis kõik on biodünaamilised ja mille pinnas on 16 miljonit aastat vana. 1872. aastal alustati Cava valmistamist, kasutati ainult kohalikke marju ja piirkonna autentsust. Tänaseks on Raventós loobunud oma toodetel cava nimest ning esil on filosoofia, et toodetav vahuvein sobib hästi alternatiiviks šampanjale. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com