Suupistelavašš kalkuni ja hummusega
~20 tk
Koostisosad
1 õhuke lavašš
250 g hakitud kalkuni kintsuliha
1 küüslauguküüs, pressitud
1 tl ras-el-hanout maitsesegu
1 sl hakitud peterselli
1 tl meresoola
musta pipart
u 200 g hummust (näiteks alljärgneval kujul)
paar sl hakitud punast sibulat
Granaatõunaseemned
Hummus röstitud sidruniga
Koostisosad
1 purk konserveeritud kikerherneid
1 sidrun
0,5 küüslaugupead
0,5 tl (suitsutatud) paprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud koriandrit
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 sl tahhiinit
0,75 dl oliiviõli
1 sl peterselli
soola maitse järgi
Valmistamine
Sega hakkliha maitseainetega, veereta märgade käte vahel väikesed pallid ja aseta külmikusse keregelt toidukilega kaetuna tahenema ja maitsestuma u 30 minutiks.
Seejärel pruunista need kergelt pannil ja küpseta 180-kraadises ahjus veel ca 5 minutit.
Lavašš aseta paariks minutiks ahju kuuma grilli alla, kuni see on kergelt kuldne ja krõbe.
Murra lavaššist suupisteks sobivad tükid, pane peale pist hummust ja vajuta keskele lihapall. Peale puista punast sibulat, granaatõunaseemneid ja hakitud peterselli.
Hummuse valmistamiseks küpseta poolitatud sidrun ja poolitatud küüslauk 180-kraadises ahjus ca 20 minutit. Lase pisut jahtuda.
Kurna kikerherned ja loputa korralikult veega. Vala köögikombaini ja lisa maitseained ja tahhiini.
Pigista küüslaugud kestadest välja ja lisa teiste komponentide juurde. Pigista sekka ka mahl röstitud sidrunist.
Lase köögikombainil ühtlane segu valmistada, samal ajal järk-järgult õli lisades. Kui segu liiga paks tundub, lisa pisut vett.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.