Sushikauss
Koostisosad
400 g värsket lõhe
1 redis
2 porgandit
1 avokaado
2 sparglit
Idud
Roheline sibul
Kurk
Marineeritud sushi ingver
Wasabi
Kaste:
Koostisosad
½ dl sojakastet
2 spl Mirin kastet
2 spl riisi veiniäädikat
1 tl seesamiseemneõli
1 tl tumedat suhkrut
2-3 küüslauguküünt
Valmistamine
Purusta küüslauk kausis ja lisa segule vedelikud. Sega ja jäta maitsestuma.
Riis
Koostisosad
1 pakk sushiriisi
Riisiveiniäädikas
Sool ja suhkur
Valmistamine
Keeda sushiriis vastavalt pakendi juhistele. Ära unusta, et keetmise ajal ei tohi riisi segada.
Riisi jahutamiseks vajad tasase põhjaga anumat, selleks sobib näiteks praepann.
Valmista äädika-soola-suhkru lahus pakendil olevate juhiste järgi ja sega see riisi sisse.
Täidis
Valmistamine
Koori porgand, riivi ja lõika õhukesteks viiludeks. Tee sama spargliga.
Lõika noaga õhukesed rediseviilud ja haki sibulavarred õhukesteks tükkideks. Koori kurk ja lõika valitud tükkideks.
Lõika avokaado pikuti pooleks ja eemalda kivi noaga. Eemalda viljaliha lusikaga koore küljest ja lõika sobivateks tükkideks.
Eemalda lõhe nahk või laske see poes juba eemaldada. Jaga kala neljaks ühesuuruseks tükiks ja lõika tükid paraja suurusega osadeks. Soovi korral röstige kala näiteks creme brulée põletiga.
Portsjonite ettevalmistus
Valmistamine
Pane jahtunud riis kausi põhja ja lisa ülejäänud koostisosad soovitud järjekorras.Täidises võib kasutada ka muid meelepäraseid koostisosi, näiteks hiidkrabid, vetikad või sojaoad.
Lõpuks lisa paar viilu ingverit ja soovi korral väike tükk wasabit.
Sega kaste ja veendu, et suhkur on korralikult lahustunud. Kurna küüslauk välja ja aseta eraldi kaussi. Kastmena võib kasutada ka Teriyaki kastet või lihtsalt sojakastet.