Soe croissant’i võileib
Koostisosad
6 croissant’i (võiga)
250 g mozzarella juustu
2 tomatit
200 g sinki
50 g värsket spinatit
Peotäis värsket basiilikut
Peotäis värsket peterselli või koriandrit
Peotäis värsket talisibulat
4 muna
100 ml rõõska koort
1 tl Vahemere vürtsisegu
½ tl soola
½ tl musta pipart
½ tl paprikapulbrit
1 tl sinepit
Valmistamine
Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette küpsetuspaberiga ahjupann.
Tükelda tomat, vorst, juust. Haki spinat peeneks basiiliku, koriandri ja talisibulaga.
Sega kausis munad rõõsa koore, Vahemere maitseainesegu, soola, pipra, paprikapulbri ja sinepiga.
Lõika croissant´d pooleks.
Kasta iga croissant´i põhi lahtiklopitud munamassiga ja pane pannile.
Aseta peale vorst, tomatid, hakitud rohelised ja juust.
Vala peale pool ülejäänud munamassist.
Kasta croissant´i pealsed ülejäänud munamassi ja pintselda kogu croissant ülejäänud munamassiga üle.
Kata pann fooliumiga ja küpseta 40 minutit.
Serveeri koos jahutatud klaasikese Kendermansi alkoholivaba vahuveiniga. Vahuvein on värske ja puuviljase stiiliga.
Retsepti autor on Agate Vanaška-Andruce. Agate on toiduentusiast ning suurepärane kokteilimeister. Tutvu tema tegemistega lähemalt siin!