Soe croissant’i võileib

Lihtsasti valmiv soe võileib krõbeda croissant´ga on suurepärane lisand piknikukorvi.

Koostisosad

  • 6 croissant’i (võiga)

  • 250 g mozzarella juustu

  • 2 tomatit

  • 200 g sinki

  • 50 g värsket spinatit

  • Peotäis värsket basiilikut

  • Peotäis värsket peterselli või koriandrit

  • Peotäis värsket talisibulat

  • 4 muna

  • 100 ml rõõska koort

  • 1 tl Vahemere vürtsisegu

  • ½ tl soola

  • ½ tl musta pipart

  • ½ tl paprikapulbrit

  • 1 tl sinepit

Valmistamine

    1. Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette küpsetuspaberiga ahjupann.

    2. Tükelda tomat, vorst, juust. Haki spinat peeneks basiiliku, koriandri ja talisibulaga.

    3. Sega kausis munad rõõsa koore, Vahemere maitseainesegu, soola, pipra, paprikapulbri ja sinepiga.

    4. Lõika croissant´d pooleks.

    5. Kasta iga croissant´i põhi lahtiklopitud munamassiga ja pane pannile.

    6. Aseta peale vorst, tomatid, hakitud rohelised ja juust.

    7. Vala peale pool ülejäänud munamassist.

    8. Kasta croissant´i pealsed ülejäänud munamassi ja pintselda kogu croissant ülejäänud munamassiga üle.

    9. Kata pann fooliumiga ja küpseta 40 minutit.

    Serveeri koos jahutatud klaasikese Kendermansi alkoholivaba vahuveiniga. Vahuvein on värske ja puuviljase stiiliga.

Retsepti autor on Agate Vanaška-Andruce. Agate on toiduentusiast ning suurepärane kokteilimeister. Tutvu tema tegemistega lähemalt siin!


Toggle Nav