Röstsaiad krevettidega
Koostisosad
250 g keedetud puhastamata hiidkrevette (u 200 g puhastatult)
1 keedetud muna
2 sl majoneesi
1 tl sinepit
2 sl hakitud tilli ja murulauku
1 tl riivitud sidrunikoort
soola ja musta pipart
paar viilu röstsaia
sidruniviile serveerimiseks
Valmistamine
Puhasta krevetid ja tõsta kaussi. Lisa kahvliga katki vajutatud muna.
Tõsta krevettide ja muna seltsi majonees ning sinep.
Lisa maitseroheline ja sidrunikoor, sega läbi. Maitsesta musta pipra ning kui vaja, ka soolaga. Mõnikord on krevetid nii soolased, et seda polegi tarvis.
Rösti saiad. Lõika röstsaialt koorik. Võid klaasi serva või vormi abil lõigata ka ümarad saiad.
Tõsta igale saiale krevetisegu. Kaunista maitserohelisega.
Lisa igale sööjale viil või sektorike sidrunit, et sellest mõned tilgad enne söömist krevettidele niristada.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.