Roheline salat peidetud kinoaga
Koostisosad
1 dl kinoad
2 dl vett
soola
punt rohelist lehtsalatit
paar peotäit spinatilehti
värsket kurki
1 küps avokaado
paar peotäit mungoa idusid
külmpressitud rapsi- või oliiviõli
sidrunimahla
Valmistamine
Loputa kinoa korralikult läbi ja lase soolaga maitsestatud vees keema. Keeda paar minutit ja seejärel keera tuli maha ning hoia kaanega kaetult u 10 minutit, kuni vedelik on kadunud ja kinoa kergelt krõmps, aga siiski pehme. Sega läbi ja jahuta.
Lao taldrikutele salatilehed ja spinat. Viska sekka jahtunud kinoa, peale tükeldatud avokaado ja kurk ning ohtralt idusid.
Piserda salatile õli ja sidrunimahla ning näpuotsaga soola ka peale ja valmis ongi.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.