Risoto puravike ja trühvlijuustuga
Imemaitsev trühvlirisoto!
Koostisosad
1 köögivilja puljongi kuubik
1 šallotsibul
1 küüslaugu küüs
50g võid
1 spl õli
100g aborioriisi
50ml valget veini
30g parmsani juustu
30g trühvlijuustu
25g puravike või muid seeni
Valmistamine
Pane potti 500 ml vett ja 1 puljongikuubik, lase keema.
Koori ja tükelda 1 šallotsibul ja 1küüslauguküüs.
Teise potti pane 50g võid ja lusikatäis õli, lisa sibul, küüslauk, 100g aborioriisi ning kuumuta segades, kuni riis muutub klaasjaks.
Vala juurde 50ml valget veini ja kuumuta, kuni vein aurustub, pidevalt segades lisa puljongit nii, et riis on pidevalt kergelt kaetud.
Kui riis on al dente (peaaegu valmis, veidi kõva), lisa puravikud ja parmesan.
Serveerimisel raputa peale trühvlijuust.
Naudi!