Põhjapõdravaht saareleivaga

Põhjapõdravaht on maitsev nii ostetud kui ka isevalmistatud saareleiva peal.

Koostisosad

  • PÕHJAPÕDRAVAHT

  • 200 g maitsestamata toorjuustu

  • 1 dl koort

  • 100 g hakitud põhjapõdraliha

  • soola

  • musta pipart

  • 1 spl hakitud tüümiani

  • 1 spl marineeritud kurki

  • pohli või jõhvikaid

  • tüümiani

  • SAARELEIB

  • 1 l hapupiima

  • 75 g pärmi

  • 3 dl siirupit

  • 3 dl õllelinnaseid

  • 3 dl nisukliisid

  • 3 dl rukkijahu

  • 1 spl soola

  • 10 dl nisujahu

  • 2 spl võid vormide määrimiseks

Valmistamine

    1. Segage vahu komponendid mikseris pastaks ja tõstke kondiitrikotti.

    2. Lõigake saareleibadest väikseid ümmargusi või nelinurkseid tükke ja pritsige leibadele vahtu.

    3. Kaunistage jõhvikate või pohlade ning tüümianiga.

    4. Serveerige Blossa glögi või kvaliteetse Hispaania vahuveini cava’ga.

    5. Saareleib: soojendage hapupiim käesoojaks ja segage hulka murendatud pärm ja sool.

    6. Segage juurde siirup, õllelinnased, nisukliid, rukkijahu ja nisujahu. Laske tainal poolteist tundi kerkida.

    7. Määrige kaks kaheliitrist piklikku ja kõrgete servadega leiva- või koogivormi võiga. Jagage tainas vormidesse.

    8. Küpsetage leibasid ahjus kõige madalamal tasandil 175 kraadi juures u 2 tundi.


Toggle Nav