Pardikoivad talvevürtside ja kastanitega

Ahjupotis küpsenud ülipehmed pardikoivad talvevürtside ning maitseviljadega!

Koostisosad

  • 4 pardikoiba

  • 3 sibulat

  • 1 suurem porgand

  • 2 sellerivart

  • 3 küüslauguküünt

  • 1 tähtaniis

  • 3 nelgitera

  • pool kaneelipulka

  • loorberilehte

  • 200 ml punast veini

  • 300 ml kanapuljongit

  • 90 g eelküpsetatud kastaneid

  • soola, musta pipart

Valmistamine

    1. Pruunista pardikoivad keskmise kuumusega pannil mõlemalt poolelt kuldseks, kokku 10-15 min.

    2. Maitsesta soola ja pipraga. Rasva ei ole tarvis lisada, sest pardikoibadest sulab seda küpsemisel niigi välja. Tõsta pardikoivad pannilt ära. Ära panni puhasta.

    3. Tükelda sibulad, porgand, seller. Küüslauguküüned vajuta noa laia küljega puruks. Kuumuta kõik köögiviljad sellel samal pardirasvasel pannil läbi. Lisa punane vein, aja keema ja redutseeri (st lase kokku keeda) see umbes poole peale.

    4. Vala veinised aedviljad ahjus kasutamiseks mõeldud haudepotti. Lisa puljong ja kõik maitseained. Võid lisada ka soola, aga selle kogus oleneb kasutatud puljongi soolasusest.

    5. Tõsta sinnasamasse potti ka pardikoivad, nahapool peal. Kata pott kaanega ja küpseta 180 kraadi juures 2 tundi.

    6. Võta pott ahjust ja tõsta kuumus 230 peale. Lisa potti eelküpsetatud kastanid.

    7. Upita pardikoibasid veidi kõrgemale, et nahk oleks kindlasti vedelikust väljas. Rösti ilma kaaneta veel 15-20 minutit, kuni pardinahk kenasti tumepruun ja krõbe.

NB! Eestis kasvab parkides ja aedades hobukastan, mis on mürgine! Söödavaid kastaneid tuleb ikka poest osta, leiad need vaakumpakendatult köögiviljaosakonnast või konservina.


Toggle Nav