Pardikoiva confit
Koostisosad
4 pardikoiba
pool potti tüümiani
2 küüslauguküünt
2 tähtaniisi
1 kaneelipulk
700 g pardirasva
500 g kanapuljongit
sool
pipar
Sibulamoos
Koostisosad
4 punast sibulat
100 g punast veini
100 g palsamiveiniäädikat
8 tl pruuni suhkrut
4 spl oliiviõli
Bataadikreem
Koostisosad
400 g bataati
200 g kartulit
100 g vahukoort
50 g võid
soola
Valmistamine
Maitsesta pardikoivad soola ja pipraga, lisa tüümian, kaneel, tähtaniis, kanapuljong ja pardirasv ühte kõrge kaanega nõusse ja küpseta ahjus 3 tundi 150 kraadi juures.
Koori sibulad ja viiluta.
Võta paksema põhjaga pott, vala sinna oliivõli ning lisa sibulaviilud.
Prae paar minutit, lisa punane vein, palsamiveiniäädikas, suhkur ja sool.
Sega kõik läbi ning hauta madalal tulel umbes 45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on täiesti pehme.
Koori bataat ja kartul ning keeda pehmeks.
Lisa koor ja või (vähehaaval, et kreem liiga vedel ei tuleks), kasutades blendrit või saumikserit püreesta, kuni saavutad paksu kreemija konsistensi, maitsesta soolaga.
Blanžeeri mõned köögiviljad (miniporgand, peet, brokkoli, romanesco, lillkapsas vms) ning serveeri punaveinikastmega, millele võib lisada lisaks erinevaid maitsenüansse (mustsõstar, rosmariin, tähtaniis, pohl jne).
Retsept: Retseptisahtel.