Näkileivad herne-mädarõikakreemi ja soolalõhega
Maitsev ja lihtne suupiste, mida on soovitav koheselt serveerida.
Herne-mädarõikakreem:
Koostisosad
2 dl rohelisi külmutatud herneid
1-2 tl mädarõigast (maitse järgi)
2 sl hapukoort
soola
Lisaks u 50 g õrnsoolalõhet
4-5 näkileiba
Kaunistuseks musti või valgeid seesamiseemneid
Valmistamine
Sulata herned.
Surista koos mädarõika, hapukoore ja soolaga saumikseriga või köögikombainis kreemiks.
Murra näkileivad väiksemateks paladeks. Kata hernekreemi ja õhukeste lõheviiludega.
Puista kaunistuseks peale seesamiseemneid.
Serveeri kohe, seistes lähevad näkileivad pehmeks.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.