Maitselt kirsine, marjane ja siidiste tanniinidega.
Sobib veise sisefileega, pardifileega. Serveerimistemperatuur 14°C.
Matua brändi ja veinimaja loojad olid vennad Bill and Ross Spence, kes mängisid väga olulist rolli kogu Uus-Meremaa veininduse jaoks. Nimelt olid nad esimesed, kes istutasid 1974.a 240 puud Sauvignon Blanc-i Uus-Meremaa pinnale. Nende esimene saak oli imeväike, andes tulemuseks kõigest 300 liitrit veini. Veinimaja oli siis Matua Road aadressil Aucklandi juures. Sealt saadi ka nime jaoks inspiratsiooni - Matua (pärismaalaste näotätoveering), mis tähendab tõlkes "pere pea" ja "esimene".
Matua Pinot Noir marjad matsereeritakse mahlas 2 päeva jooksul enne fermentatsiooni, et saada kätte tanniinid. Vein laagerdub prantsuse tammes 6 kuud. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com