Maasika Mojito kokteil

Suvine maasika Mojito (Mohito)!

Koostisosad

  • ½ laim

  • 1,5cl maasikasiirup

  • 8-10 mündilehte

  • 4cl valge rumm

  • mullivesi

  • Maasikad

Valmistamine

    1. Pane sektoriteks lõigatud laim klaasi ning pressi laimitükkidest mahl välja.

    2. Lisa tükeldatud maasikad ja piparmündilehed.

    3. Täida klaas purustatud jääga ning vala juurde maasikasiirup ja valge rumm.

    4. Lisa mullivesi ning vajadusel veel purustatud jääd.

    5. Sega lusikaga ja kaunista piparmündioksa ning maasikatega.

Maasika Mojito (Mohito) kokteili retsept

Kokteili valmistamisel on kasutatud Barracuda Silver rummi. Karge ja puhta maitsega rumm on ideaalne kokteilide koostisosa!

Mojito kokteili retsepti ajalugu ulatub Kuubasse 16. sajandisse. Esialgu tunti kokteili "El Draque" nimega ning see oli pühendatud inglise maadeavastajale Sir Francis Drake'ile. Jooki kasutati algselt selleks, et leevendada haigusi ja parandada tervist. Aja jooksul arenes jook edasi ning sai tuntuks just kui Mojito nime all. 20. sajandi keskpaiku muutus kokteil populaarseks just Kuuba baarides ja restoranides. Kokteili kogus suuremat rahvusvahelist tuntust peale seda kui Ernest Hemingway kiitis seda oma kirjutistes. Tänapäeval on Mojito üks populaarsemaid kokteile kogu maailmas tänu oma värskendavale maitsele ja lihtsale valmistamisele.

Mojito kokteili valmistamisel on oluline kasutada värskeid koostisosi, et saavutada värskendav karakter. Värske münt annab joogile iseloomuliku aromaatse nüansi, samas kui laimi hapukus tasakaalustab magususe.

Mojito kokteilil on mitmeid erinevaid variatsioone. Näiteks kasutatakse Mojito valmistamisel maasikaid või vaarikaid, katsetada võib ka puuviljade või ananassiga. Lisaks on olemas ka alkoholivabad versioonid, kus kasutatakse kange alkoholi asemel alkoholivaba destillaati, nt ISH Caribbean Spiced.

Klassikalise Mojito kokteili retsepti leiad SIIT.


Toggle Nav