Mojito kokteili retsept
Koostisosad
4cl Barracuda Silver Rum
½ laimi
2 tl suhkrut
6-10 värsket piparmündilehte
mullivett
Valmistamine
Pane sektoriteks lõigatud laim klaasi ning pressi laimitükkidest mahl välja.
Lisa suhkur ning sega, kuni see on lahustunud.
Purusta õrnalt piparmündilehed ja pane klaasi.
Täida klaas purustatud jääga ning vala juurde rumm.
Lisa mullivesi ning vajadusel veel purustatud jääd.
Kaunista piparmündioksa ja laimisektoriga.
Mojito (Mohito) kokteili retsept
Mojitos kasuta alati valget rummi, nt Barracuda Silver. Rummil on peen ja värske maitse, mis on ideaalne Mojito kokteilis!
Mojito kokteili retsepti ajalugu ulatub Kuubasse 16. sajandisse. Esialgu tunti kokteili "El Draque" nimega ning see oli pühendatud inglise maadeavastajale Sir Francis Drake'ile. Jooki kasutati algselt selleks, et leevendada haigusi ja parandada tervist. Aja jooksul arenes jook edasi ning sai tuntuks just kui Mojito nime all. 20. sajandi keskpaiku muutus kokteil populaarseks just Kuuba baarides ja restoranides. Kokteili kogus suuremat rahvusvahelist tuntust peale seda kui Ernest Hemingway kiitis seda oma kirjutistes. Tänapäeval on Mojito üks populaarsemaid kokteile kogu maailmas tänu oma värskendavale maitsele ja lihtsale valmistamisele.
Mojito kokteili valmistamisel on oluline kasutada värskeid koostisosi, et saavutada värskendav karakter. Värske münt annab joogile iseloomuliku aromaatse nüansi, samas kui laimi hapukus tasakaalustab magususe.
Mojito kokteilil on mitmeid erinevaid variatsioone. Näiteks kasutatakse Mojito valmistamisel maasikaid või vaarikaid, katsetada võib ka puuviljade või ananassiga. Lisaks on olemas ka alkoholivabad versioonid, kus kasutatakse kange alkoholi asemel alkoholivaba destillaati, nt ISH Caribbean Spiced.