Lambakarree pähkli-mündikastmes
Koostisosad
8 lambakarree
oliiviõli
1 sidruni mahl
1 loorberileht, purustatud
2 kadakamarja
AGRODOLCE-KASTE
50 g pähkleid
1 pott münti
60 ml valge veini äädikat
50 g pruuni suhkrut
75 ml extra virgin oliiviõli
Valmistamine
Marineerige karreed mõned tunnid oliiviõli ja sidrunimahla segus, millele on lisatud purustatud loorberilehti ja kadakamarju.
Röstige pannil pähklid, jahutage ja purustage.
Hakkige mündilehed ja pange koos purustatud pähklitega kaussi.
Kuumutage potis veiniäädikat, suhkrut ja oliiviõli nõrgal kuumusel, kuni suhkur sulab. Kallake segu mündilehtede ja pähklite segule ja laske jahtuda.
Grillige või küpsetage pannil lambakarree seest roosakaks 2–3 minutit mõlemalt poolt.
Tõstke karreed taldrikule ja tõstke peale mündi-pähklikastet. Lisandina serveerige näiteks rohelist salatit.