Lambakarree pähkli-mündikastmes

Austraallaste lemmiktoit on teadagi lammas ja soovitatavalt grillituna. Veinitootja Brown Brothersi retseptis on lambale lisatud hapukas agrodolce kaste.

Koostisosad

  • 8 lambakarree

  • oliiviõli

  • 1 sidruni mahl

  • 1 loorberileht, purustatud

  • 2 kadakamarja

  • AGRODOLCE-KASTE

  • 50 g pähkleid

  • 1 pott münti

  • 60 ml valge veini äädikat

  • 50 g pruuni suhkrut

  • 75 ml extra virgin oliiviõli

Valmistamine

    1. Marineerige karreed mõned tunnid oliiviõli ja sidrunimahla segus, millele on lisatud purustatud loorberilehti ja kadakamarju.

    2. Röstige pannil pähklid, jahutage ja purustage.

    3. Hakkige mündilehed ja pange koos purustatud pähklitega kaussi.

    4. Kuumutage potis veiniäädikat, suhkrut ja oliiviõli nõrgal kuumusel, kuni suhkur sulab. Kallake segu mündilehtede ja pähklite segule ja laske jahtuda.

    5. Grillige või küpsetage pannil lambakarree seest roosakaks 2–3 minutit mõlemalt poolt.

    6. Tõstke karreed taldrikule ja tõstke peale mündi-pähklikastet. Lisandina serveerige näiteks rohelist salatit.


Toggle Nav