Hernerisoto suitsulihaga

Hernerisoto kõrvale sobib kergelt vürtsika noodiga Hutter Grüner Veltliner valge vein.

Koostisosad

  • 50 gr või

  • 2 spl õli

  • 2 väikest sibul

  • 300 gr herned

  • 1l köögiviljapuljong

  • 100 ml vahukoor

  • 300 gr risoto riis

  • 400 gr suitsuliha (kas siga v lammas)

  • 150-200 ml Hutter Grüner Veltliner valge vein

  • 30-40 gr parmesani juust

  • Värske münt

  • ½ sidruni koor ning mahl

  • Himaalaja sool

  • Pipar

Valmistamine

    1. Lisa paksu põhjaga potti õli ning pool või kogusest.

    2. Kui või on sulanud, lisa juurde sibul ning prae klaasjaks (madalal kuumusel).

    3. Lisa juurde riis ja sega, kuni riis on ühtlaselt kaetud võiga.

    4. Lisa valge vein, sega ning lase kogu veinil aurustada.

    5. Kui vein on aurustunud, hakka väikse koguse kaupa lisama juurde puljongit. Enne puljongit juurde ei lisa, kui peaaegu kogu vedelik on aurustunud/riisi imendunud.

    6. Samal ajal valmista hernepüree. Võta umbes pooled herned, pool peotäit värsket münti ning pane blenderisse koos puljongiga, püreesta kuni segu on ühtlane ja erk.

    7. Kui umbes pool puljongist on otsas, lisa risotosse terved herned.

    8. Kui kolmveerand puljongist on otsas, ja/või riis on peaaegu valmis, lisa hernepüree, kui vaja, lisa veel puljongit.

    9. Viimase sammuna lisa vahukoor, parmesan ja allesjäänud või, sega ning lisa sidruni koor ja mahl.

    10. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri.


Toggle Nav