Viigimarja-jogurtikook

Kook, mille valmistamine konti ei murra ja kus peaosa jääb viigimarjadele ja jogurtile ning jahu praktiliselt puudub. Suhkru asemel kasutas autor Britt Paju aga vahtrasiirupit

Koostisosad

  • 4 toasooja muna

  • 1 dl vahtrasiirupit

  • 3 kuhjaga sl riisijahu

  • 370 g Kreeka jogurtit

  • vanilliekstrakti või -suhkrut

  • 1 tl riivitud apelsinikoort ja sorts apelsinimahla

  • 4-6 viigimarja, poolitatud

  • tuhksuhkrut ja/või sorts vahtrasiirupit

Valmistamine

    1. Eralda munakollased munavalgetest.

    2. Klopi munakollased vahtrasiirupiga ning lisa jogurt, maitseained ja jahu. Vahusta munavalged ja sega etteevaatlikult tainasegusse.

    3. Määri 25-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega ja vala tainas sisse. Peale jaga viigimarjapoolikud.

    4. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40-50 minutit. Kook kerkib ahjus tublisti, aga vajub hiljem pisut kokku.

    5. Lase koogil vormis jahtuda ja serveerimisel puista tuhkruhkrut või tõsta mõni supilusikatäis vahtrasiirupit peale.


Toggle Nav