Valge šokolaadi vaht
Koostisosad
50g valget Belgia šokolaadi
2 munavalget
30g toasooja toorjuustu
45g suhkrut (kui kasutad suhkrusiirupi meetodit, siis lisa 2spl vett)
1 spl vaniljesuhkrut
1 spl sidrunimahla
30g Koskenkorva rabarberi likööri
3 spl külmkuivatatud rabarberit (võid kasutada ka paksemat moosi selle asemel)
Not soola
Soovi korral punast toiduvärvi
Valmistamine
Pane valge šokolaad kaussi ja pane kauss veevannile sulama, sulata kuni šokolaad on täielikult sulanud.
Eralda munavalged kollastest ning tõsta valged miksrikaussi. Lisa sool ja vaniljesuhkur, mikserda madalal kiirusel läbi.
Kui valge šokolaad on sulanud, tee pott kuivaks ning lisa sinna kohe suhkur ning vesi. Kui otsustad teha ilma suhkrusiirupita, siis võid kohe munavalgetele lisada 30g suhkrut.
Lisa valgele šokolaadile sisse toorjuust ning sega põhjalikult läbi.
Lisa kohe ka liköör ja sidrunimahl ning sega samuti.
Kui kasutasid suhkrusiirupi meetodit, siis vala suhkrusiirup peene joana samal ajal vahustatavasse munavalgesse kuni kogu siirup on lisatud.
Seejärel lisa külmkuivatatud marjajahu (kui rabarber on tükkidena, siis uhmerda eelnevalt) ning sega ühtlaseks. Vajadusel lisa punast toiduvärvi.
Viimasena sega 1/3 munavalgest valge šokolaadi sisse ning sega põhjalikult läbi. Siis vala kogu šokolaadi osa allesjäänud munavalgesse ning sega ettevaatlikult ja põhjalikult läbi.
Tõsta koheselt serveerimisnõusse, kas pritskotiga, lusikaga või kasvõi mini-grip koti abil.
Serveeri koheselt või hoia külmkapis enne serveerimist umbes 30 minutit. Kaunista enne serveerimist meelepäraselt!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.