Mozzarella-kirsstomativardad pestoga
Koostisosad
16 mozzarella kirssi
16 kirsstomatit
Suur punt värsket basiilikut
u 1,5 dl oliiviõli
50 g parmesani juustu, riivituna
1-2 küüslauguküünt
Peotäis piiniaseemneid või pähkleid
Soola
Valmistamine
Valmista esmalt basiilikupesto. Selleks tõsta basiilikulehed koos oliiviõli, juustu, küüslaugu ja pähklitega purustajasse või köögikombaini. Töötle ühtlaseks, aga ära purustamisega liiga hoogu satu. Tulemus peaks olema kergelt tükiline, mitte päris ühtlane püree. Tõsta pesto kõrvale.
Torka tiku või varda otsa kirsstomatid koos mozzarellakirsiga ja serveeri koos basiilikupestoga.
Serveeringust piisab 4-le inimesele.
Suupistelaua joogisaatjaks on igati hea valik Cremant vahuvein. Proovi näiteks Joogikultuuri e-poes enimmüüdud Cave De Lugny Cremant De Bourgogne Brut vahuveini. Tegemist on värske ja kergelt mineraalse alatooniga vahuveiniga, mille maitse on heas tasakaalus, ollles värske, kuid kandes taustal ka kerget röstisust ja pähklisust.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.