Šokolaadivaht kookoskoorega

On inimesi, kelle jaoks ei ole kunagi liiga palju šokolaadi ja siis selliseid, kes piirduvad pigem mõne tükikesega.

Koostisosad

  • 200 g tumedat kvaliteetset šokolaadi (60-70% kakaosisaldusega)

  • 400 ml purk kreemjat kookospiima

  • 1 sl naturaalset roosuhkrut

  • poole apelsini riivitud koor

  • peotäis röstitud kookoslaaste

  • 1 apelsin

Valmistamine

    1. Hoia kookoskoorepurki enne tarvitamist külmikus, siis vahustub see paremini.

    2. Alustuseks haki šokolaad ja sulata see vesivannil. Selleks aseta kauss šokolaadi, suhkru ja riivitud apeslinikoorega keeva veega poti kohale, nii et kausi põhi vett ei puutuks ja šokolaad sulaks kuuma auru toimel. Sega kuni mass on ühtlane ja jäta siis koore vahustamise ajaks jahtuma.

    3. Kookoskoorepurgi avamiseks pööra nüüd purk tagurpidi ja ava altpoolt - nii saad põhja eraldunud vedeliku kergemini kätte. Vala see ära või kasuta mõne muu sobiva toidu valmistamise juures.

    4. Vahusta koor mikseriga u viie minuti jooksul, kuni tekib vahukoorelaadne mass. Kui koor ei ole päris külm ja vahustub halvemini, siis ei ole tarvis sellest heituda, kuna šokolaad tahendab hiljem külmkapis ka selle, kuid lõpptulemus jääb ehk lihtsalt pisut vähem õhuline.

    5. Vala nüüd vahustatud koore sekka sulašokolaad ja vahusta veel pisut, kuni kõik on kenasti segunenud.

    6. Vala magustoit magustoidupokaalidesse või klaasidesse ja aseta paariks tunniks külmikusse tahenema.

    7. Rösti kookoslaaste kergelt pannil, viiluta apelsin ja serveeri tahenenud šokolaadivahul.


Toggle Nav