Šokolaadimakroonid

Šokolaadimakroonid espresso likööriga Itaalia meetodil!

Koostisosad

  • 90 gr munavalgeid

  • 90 gr mandlijahu

  • 20 gr kakao

  • 45 gr tuhksuhkur

  • 225 gr suhkur

  • 45 ml vesi

  • Not sool

Valmistamine

    1. Pane köögikombaini/blendrisse mandlijahu, tuhksuhkur ja kakao, purusta läbi, kuni segu on ühtlane. Sõelu saadud segu eraldi kaussi.

    2. Eralda munadelt munakollased ja tõsta valged eraldi nõusse.

    3. Kaalu potti vesi ja suhkur ning pane keskmisele/madalale tulele kuumenema. Kui suhkrusiirup jõuab 110°C peale, siis lisa mikserikaussi näpuotsatäis soola ning pane mikserdama kuni tekib kerge valge vaht.

    4. Selleks ajaks peaks jõudma ka siirup 117°C kuni 118°C, eemalda siirup kuumuselt ning lisa kohe peene joana munavalgele. Lase mikseril edasi töötada kuni segu temperatuur on langenud ning on moodustunud nõtked keskmise tugevusega tipud munamassile.

    5. Sega omavahel 1/3 munavalgest mandliseguga ning sega põhjalikult. Hiljem lisa kogu segu tagasi mikserisse ja spaatli otsikuga lase seguneda madalal kiirusel ühtlaseks ning jooksvaks kreemiks.

    6. Täida pritskott saadud seguga ning pritsi piisavate vahedega taigen küpsetuspaberile.

    7. Seejärel lahtise käega löö plaadi põhja, kuni makroonid vajuvad ühtlaseks. Kui pealispinnale on jäänud mullid, tee need katki hambatikuga.

    8. Küpseta ülevalt-alt küpsetusega ahjus 150°C juures 12-15 minutit. Seejärel lase täielikult jahtuda.

Täidis:

Koostisosad

  • 100 gr vahukoor

  • 30 gr suhkur

  • 100 gr tume šokolaad

  • 20 gr Koskenkorva espressoliköör

  • 50 gr toorjuust

Valmistamine

    1. Valmista täidis – lisa potti vahukoor ning suhkur ning kuumuta kuni keemiseni/suhkru sulamiseni.

    2. Pane kaussi tume šokolaad, liköör ning natuke soola. Vala kuum koor peale ning jäta hetkeks seisma, seejärel sega läbi kuni šokolaad on sulanud. Lisa või ning sega kogu segu ühtlaseks. Jahuta täielikult!

    3. Makroonide kokkupanekuks sobita omavahel esmalt küpsised ning seejärel võta külmkapist kreem ning vahusta mikseris kuni kreemja tulemuseni. Täida makroonid ning naudi!


Toggle Nav