Seened suitsujuustu ja tomatiga
Koostisosad
9-10 keskmise suurusega šampinjoni
veidi oliiviõli
50 g suitsujuustu
2 kirsstomatit
musta pipart
kaunistuseks tüümianit
Valmistamine
Puhasta seened pintsliga. Eemalda jalad ja õõnesta seente sisemus vajadusel tühjemaks.
Tõsta seened küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri seened väljast ja pealt kergelt õliseks.
Riivi suitsujuust. Täida seened suurema osa suitsujuustuga.
Lõika kirsstomatid õhukesteks viiludeks, aseta igale seenele tomativiiluke. Tomatile puista ülejäänud riivitud suitsujuust.
Küpseta seeni 180 kraadises ahjus u 15 minutit, kuni seened on küpsed ja juust sulanud.
6. Serveerimisel raputa peale musta pipart ja tüümianioksakesi.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.