Sebrakook kõrvitsa ja šokolaadiga
Koostisosad
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulber
1 tl söögisooda
2 tl kaneel
Sool
150 g suhkur
325 g ise tehtud kõrvitsapüree
1 dl rapsiõli
0,5 dl apelsinimahl
poolelt apelsinilt riivitud koor
2 muna
2 sl mõru kakaopulber
75 g (piima)šokolaad
Valmistamine
Sega ühes kausis nisujahu, küpsetuspulber, sooda, kaneel, sool ja suhkur.
Teises kausis sega vispliga kokku kõrvitsapüree, õli, apelsinimahl ja -koor ja munad.
Vala see kuivainete hulka ja sega kõik kokku ühtlaseks tainaks
Jaga saadud tainas pooleks ja lisa ühele osale 2 sl kakaopulbrit. Nüüd on sul kaks erivärvilist tainast.
Kata u 23 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga.
Tõsta tainas vormi järgnevalt: tõsta supilusikaga vormi keskele 3 sl heledat tainast. Heleda taina peale sinnasamasse vormi keskele 3 sl tumedat tainast.
Jätka nii, kuni kõik tainas on kasutatud.
Eelmisele kihile peale tõstes hakkab alumine kiht laiali vajuma ja moodustuvad siiruviirulised ringid. Võid vajumisele kergelt lusikaga vajutades kaasa aidata.
Vabalt võid ka tõsta taina lihtsalt törtsudena vormi ja kergelt kahvliga läbi tõmmata, saad vahva vabakujulise mustriga sigrimigri-koogi.
Puista koogile hakitud šokolaad ja küpseta 175 kraadises ahjus 30 minutit.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.