Searibid avamaakurgi-tzatzikiga
Koostisosad
600 g searibisid
2 l lahjat lihapuljongit
musta terapipart
Kaste:
Koostisosad
1 dl HP-kastet
1 dl magusat tšillikastet
1 spl Dijoni sinepit
musta pipart jahvatatult
Valmistamine
Sega omavahel kausis kõik ained.
Tzatziki:
Koostisosad
2 avamaa kurki
0,5 tl soola
1-2 küüslauguküünt
200 g Türgi jogurtit
2 tl riivitud sidrunikoort ja 1 spl sidrunimahla
purustatud musta pipart
1 spl värsket münti hakituna
Valmistamine
Searibid: lase puljong keema ja lisa juurde ribid. Kui puljong uuesti keema hakkab, riisu pealt vaht. Lase lihal vaikselt keeda, kuni ribid on küpsed ja liha luudelt lahti tuleb (1–2 tundi). Kalla puljong ära ja lase ribidel jahtuda.
Tõsta ribid taldrikule ja määri neile kastet.
Küpseta grillil restil või ahjupannil 220 kraadi juures u 10–15 minutit mõnusalt krõbedaks.
Kurgitzatziki: pese kurk ja riivi jämedalt. Pane riivitud kurk sõelale ja raputa soola peale. Lase 15–30 minutit nõrguda ja vajuta seejärel lusika abil kurkidest viimane vedelik välja.
Koori ja haki küüslauguküüned. Sega kausis kokku riivitud kurgid, hakitud küüslauk ja Türgi jogurt.
Maitsesta sidrunikoore ja -mahla, pipra ning mündiga. Lase tzatzikil soovitatavalt mõned tunnid enne serveerimist külmkapis maitsestuda.