Seakints viigimarja-pankoglasuuriga
Koostisosad
1 ahjusink
100 g õhemast õhemat sea külmsuitsufileed
200 g kuivatatud hakitud viigimarju
peotäis hakitud lehtpeterselli
1 kanamuna
2 dl panko-riivsaia
100 g sulatatud võid
Tähtaniisikaste ahjusingile:
Koostisosad
100 g sulatatud võid
3 dl kokkukeedetud singi keeduleent
2 tl vürtsiterasid
1 tähtaniis
sõrmeotsa suurune tükk ingveri
3 küüslauguküünt hakituna
½ dl tumedat siirupit
1 sl maisijahu
Valmistamine
Võtke sink toatemperatuurile 3 tundi enne küpsetamise alustamist.
Eemaldage sink pakendist ja loputage külma vee all. Pange sink potti ja suruge lihatermomeeter singi keskele.
Lisage külma vett nii, et liha oleks kaetud ja laske keema tõusta. Riisuge pinnale kerkinud vaht ja vähendage temperatuuri nii, et vesi vaevalt keeks.
Keetke sinki seni, kuni termomeeter näitab 72 kraadi. Vajaduse korral lisage keetmise ajal potti vett. Laske lihal leemes jahtuda.
Tõstke jahtunud sink leemest välja ja hakake leent kastme jaoks kokku keetma. Leem on sobiva konsistentsiga, kui seda on alles u 1/3.
Valmistage vahepeal kate, segades kõik vajalikud komponendid omavahel kokku.
Viilutage sink ja asetage viilud kuumakindlasse vormi või vaagnale. Pange kate lihale ja gratineerige ahjus 225 kraadi juures 10–15 minutit. Serveerige nt koos tähtaniisikastmega.
Tähtaniisikastme valmistamiseks ajage puljong keema ja tõstke siis pott tulelt ära.
Lisage kõik ülejäänud komponendid, v.a maisijahu, ja katke pott kaanega.
Laske leemel u 15 minutit maitsestuda ja kurnake sõelal. Kuumutage kastet uuesti ja paksendage vähese veega segatud maisijahuga.