Saaremaa Vodka 25 juubel

Saaremaa toob 25. sünnipäeva puhul lettidele juubeliviina

Tänavu möödub 25 aastat armastatud kodumaise Saaremaa Vodka sünnist, mille tähistamiseks jõuab poodidesse pidulik Saaremaa Vodka Anniversary eriviin.

Keskkonnasäästlikult kõrgeimate kvaliteedinäitajatega toodetud piiritusest valminud premium-klassi viin on müügil Eesti kunstniku Britt Samosoni loodud erikujundusega pudelis.

Tormituules tantsiv meri, mässuliste lainete täielikus meelevallas purjekas, mis on kõik need tormised aastad sama järjekindlalt seilanud nagu Saaremaa Vodka.

Samosoni sõnul soovis ta tormist Saaremaa rannikumerd ja Kiipsaare tuletorni kujutava joonistusega anda edasi nii Saaremaa kaubamärgi lugu kui ka Saaremaa ürgse hinge olemust.  

Purjekale taamalt teed näitav Kiipsaare tuletorn, mis iga uue lainega annab endast tükikese merele, nagu põline Saaremaa kalamees on juba aastasadu järjekindlalt ohverdanud merele tilga kangemat. Ja kogu selle lummava mängu tunnistajateks hõbekajakad, kes kannavad merekohina saatel Saaremaa kanget lugu põlvest põlve edasi,“ kirjeldab Samoson pildiga räägitavat kujundit.

Saaremaa joonistus

"Me tahtsime luua joogi, mille seltsis on uhke tähistada kõike seda, mille üle saame täna tänulikud olla."

Altia Eesti tegevjuhi Imre Avalo sõnul inspireeris erikujundusega Anniversary Vodkat turule tooma soov pakkuda eestimaalastele toodet, mis oleks väärikas kingitus pidulikele sündmustele ja rõõmsatele taaskohtumistele.

Meie tähistame seda, et Saaremaa Vodka on vaatamata tormisele veerandsajale jätkuvalt Eesti üks populaarsemaid joogibrände ning et oleme kontserniga uue põneva ajastu lävepakul. Aga tähistamiseks on põhjust kõigil eestimaalastel, sest tänu ühistele pingutustele võime taas kohtuda oma sõprade ja peredega, tähistada sünnipäevi ja muid tähtpäevi,“ räägib Avalo.

Saaremaa Anniversary Vodka valmib spetsiaalselt Põhjamaade jaoks aretatud kuuerealisest odrast, mis tagab, et kõrvalmaitset ja -lõhna tekitavate rasvaõlide hulk on viina valmistamisel kasutatud piirituses praktiliselt olematu. 

„Piiritus valmib pidevdestillatsioni meetodil ligi 50 tundi kestva protsessi käigus. Seda segatakse Kambrium-Vendi põhjaveekihist pärineva veega ning see puhastatakse täiendavalt söefiltri ja hõbedaga. Tulemuseks on ülimalt kvaliteetne ja puhas viin, mis sobib nautimiseks nii pitsijoogi kui ka kokteilibaasina,“ kirjeldab Avalo juubelitoote valmimisprotsessi.

Toggle Nav