Pizzaleivarull
Põhi:
Koostisosad
1,5 dl vett
2,5 dl nisujahu
1 tl kuivpärmi
1 tl suhkrut
1/2 tl soola
2 spl oliiviõli
Täidis:
Koostisosad
200 g salatit
100 g õhkkuivatatud sinki
400 g grillitud broilerifileed
Kastmeks pestot, tapenade’t ja tšillimajoneesi.
Valmistamine
Segage kuivpärm jahu hulka. Soojendage vesi käesoojaks, u 40 kraadi juurde.
Lisage vette sool, jahu, pärm ja suhkur, segage tainaks.
Lisage õli ja vormige tainas pallideks. Tainas on sobiva konsistentsiga, kui see kätelt ja segamiskausi servadest lahti tuleb. Laske tainal veidi aega rätikuga kaetult soojas kohas kerkida.
Jagage tainas nelja ossa ja vormige jahuste kätega õhukesteks põhjadeks. Laske enne küpsetamist 10 min kerkida.
Küpsetage 250 kraadi juures 8 minutit, pärast küpsetamist kallake üle oliiviõliga.
Pange küpsetatud pitsapõhjale salatit, sinki ja broilerifilee lõike. Maitsestage kastmega, rullige ja serveerige.