Peedikreemi ja brie juustuga rukkinööbid
Koostisosad
16 rukkinööpi
150 g Brie juustu
1 suurem või paar väiksemat aurutatud või keedetud peeti
100 g toorjuustu
Mädarõigast, soovi korral
Soola ja pipart
Serveerimiseks tüümiani või muid ürte
Valmistamine
Peedikreemiga ja brie juustuga rukkinööpide valmistamist alusta peedikreemi tegemisest. Tõsta üks suurem või paar väiksemat keedetud või aurutatud peeti köögikombaini. Lisa toorjuust, soovi korral ka veidi mädarõigast ja soola ning pipart. Surista kõik ühtlaseks kreemiks.
Täida selle kreemiga rukkinööbid ja aseta sinna peale tükike brie juustu.
Viimistle tüümiani või muu ürdioksaga.
Serveeringust piisab 4-le inimesele.
Suupistelaua joogisaatjaks on igati hea valik Cremant vahuvein. Proovi näiteks Joogikultuuri e-poes enimmüüdud Cave De Lugny Cremant De Bourgogne Brut vahuveini. Tegemist on värske ja kergelt mineraalse alatooniga vahuveiniga, mille maitse on heas tasakaalus, ollles värske, kuid kandes taustal ka kerget röstisust ja pähklisust.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.