Tee parim valik – Mida peaks tekiilakokteilide valmistamisel alati arvestama?
Intervjuus võtame aluseks kõige populaarsemad tekiila liigid - Blanco ja Reposado. Blanco tekiilad on selge värviga ning pehme maitsega. Reposado laagerdub vaadis 2 kuni 11 kuud ning see lisab tekiilale kuldse värvuse, röstisema ja mesisema maitse.
Milliseid pikendajaid võiks eelistada Reposado tekiilaga valmistatud kokteilides?
Reposado tekiila sobib hästi pikendajatega, milles on rohkem erinevaid maitseid sees, sest need lisavad kokteilile kompleksse ja mitmekülgse maitseprofiili. Võid näiteks proovida Double Dutch Pomegranate & Basil toonikut.
Vali jooke, mida segatakse viski või rummiga.
Kuna Reposado on laagerdatud, siis võid rahulikult valida jooke, mida segatakse viskide või rummidega. Näiteks, Ginger Beer toonik, puuvilja- või tsitruseliste mahlad, agaavisiirup.
Lihtne ning maitsev tekiilakokteil Reposado´ga on näiteks Mexican Mule, kus on kasutatud Reposado tekiilat ning veidi vürtsikat Giger Beer toonikut ja värskelt pressitud laimimahla.
Milliseid pikendajaid võiks eelistada Blanco tekiilaga valmistatud kokteilides?
Blanco tekiila sobib hästi pikendajatega, mis toovad tekiila maitse esile (nagu nt toonik) või selliste pikendajatega, kus on väga tugev tsitruseline noot (nt värskelt pressitud tsitruse mahlad). Näiteks VIVIR Paloma kokteilis on kasutatud greibi ja laimimahla, mis lisab kokteilile mõrkjasmagusa ja samaaegselt tsitruselise maitseprofiili.
Kui oled kuulnud, et see pikendaja sobib džinni või viinaga, siis suure tõenäosusega sobib see ka Blanco tekiilaga.
Milliste jookidega ei tasuks tekiilat kindlasti miksida?
Sellele küsimusele vastust ei ole. Miksi täpselt nii nagu sulle meeldib tekiilat nautida. Küll aga ma ei soovita miksida tekiilat kihiseva alkoholiga, sest see ei pruugi olla hea sinu kõhule.
Kas on midagi sellist, mida tekiila kokteilide valmistamisel kunagi teha ei tohiks?
Kasutada tsitrusteliste kontsentraati värske mahla asemel.
Mida peaks kindlasti tekiilakokteilide valmistamisel alati arvestama?
Alati arvesta sellega, et tekiila tootmise jaoks (eriti 100% puro de agave) kasvatati agaavitaimi vähemalt 7 aastat ja selle pika protsessi tulemusena tehti imelise ja ainulaadse maitsega jook. Kui sa teed kokteili hea tekiilaga, siis tekiila maitse võiks esile jääda.
Mida peaks teadma, et õnnestuks Paloma tekiilakokteil?
Paloma kokteilis kasuta alati värskelt pressitud laimimahla ja alati palju jääd - kõik muu on asendatav.
Mida peaks teadma, et õnnestuks Tequila Sunrise tekiilakokteil?
Ära kasuta pakimahla!
Veidralt hea on mustasõstramoos grenadiinisiirupi asemel.
Mida peaks teadma, et õnnestuks Margarita kokteil?
Margarita on ideaalses tasakaalus maitsega kokteil, milles harmoneeruvad omavahel magusus, hapukus, soolasus ja mõrudus. Lisaks on kokteilil värskendav tsitruseline maitseprofiil. Margarita kokteilis kasuta alati värskelt pressitud laimimahla, alati agaavisiirupit, alati palju jääd.
PS! Mitmeid tekiilakokteilide retsepte leiad SIIT. Põnevat avastamist kokteilimaailmas!