Mahlane ja itaaliapärane kanaburger
Kanapihvid:
Koostisosad
450 gr kanahakkliha
10 gr värsket tüümianit
10 gr värsket rosmariini
3 küüslauguküünt
2 tl kuivatatud oreganot
30 gr riivitud kõvajuustu (parmesani)
30 gr riivitud Cheddar juustu
½ tl soola
½ tl tšillihelbeid
½ tl musta pipart
Grillitud paprikad:
Koostisosad
1 punane paprika
1 kollane paprika
4 oksa värsket tüümianit
1 oks rosmariini
15 gr oliiviõli
Sool/pipar
Serveerimiseks
Koostisosad
4 burgerikuklit
80 gr aiolit/küüslaugumajoneesi
Värsket salatit
Värsket tomatit
4 viilu Cheddar juustu
Krõbekartulid
Valmistamine
Kanapihvide jaoks haki värske tüümian, rosmariin, küüslauk ning sega kogu ülejäänud asjadega kokku. Jäta maitsestuma.
Valmista grillitud paprika – viiluta paprikad ~1cm ribadeks, haki tüümian ning rosmariin, sega kõik omavahel kokku ning grilli kõrgemal kuumusel panni peal kuni pealt kergelt söestunud ning pehmed.
Kui Sul pole aiolit, siis võta antud kogus isetehtud majoneesi ning lisa sinna juurde 1 peenelt hakitud küüslauguküüs või ½ tl küüslaugupulbrit.
Jaga kanahakkliha taigen neljaks võrdseks osaks ning keskmisel kuumusel kaane all 2-3 minutit mõlemalt poolt. Peale mõlemalt poolt küpsetamist tõsta grillilt ära nö puhkama.
Siis lõika kuklid pooleks ning grilli 1 minut lahtilõigatud poolelt – võid ka natukene oliiviõli peale määrida, et ühtlasemalt ja kuldsemaks küpseksid.
Burgeri kokkupanemiseks pane kõige alla aioli, siis jääsalat, sinna peale grillitud paprikad, pihv koos juustuviiliga, 2-3 viilu värsket tomatit ning kõige peale nirista veel aiolit.
Serveeri endale sobivate lisanditega, näiteks krõbekartulite või bataadifriikatega!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.