Mahlane ja itaaliapärane kanaburger

Mahlane kanaburger grillitud paprikate, aioli ja krõbekartulitega. Kanaburgeri kõrvale soovitame Soleil Des Alpes Provence Rosé, mis on maitselt marjane ja mineraalne.

Kanapihvid:

Koostisosad

  • 450 gr kanahakkliha

  • 10 gr värsket tüümianit

  • 10 gr värsket rosmariini

  • 3 küüslauguküünt

  • 2 tl kuivatatud oreganot

  • 30 gr riivitud kõvajuustu (parmesani)

  • 30 gr riivitud Cheddar juustu

  • ½ tl soola

  • ½ tl tšillihelbeid

  • ½ tl musta pipart

Grillitud paprikad:

Koostisosad

  • 1 punane paprika

  • 1 kollane paprika

  • 4 oksa värsket tüümianit

  • 1 oks rosmariini

  • 15 gr oliiviõli

  • Sool/pipar

Serveerimiseks

Koostisosad

  • 4 burgerikuklit

  • 80 gr aiolit/küüslaugumajoneesi

  • Värsket salatit

  • Värsket tomatit

  • 4 viilu Cheddar juustu

  • Krõbekartulid

Valmistamine

    1. Kanapihvide jaoks haki värske tüümian, rosmariin, küüslauk ning sega kogu ülejäänud asjadega kokku. Jäta maitsestuma.

    2. Valmista grillitud paprika – viiluta paprikad ~1cm ribadeks, haki tüümian ning rosmariin, sega kõik omavahel kokku ning grilli kõrgemal kuumusel panni peal kuni pealt kergelt söestunud ning pehmed.

    3. Kui Sul pole aiolit, siis võta antud kogus isetehtud majoneesi ning lisa sinna juurde 1 peenelt hakitud küüslauguküüs või ½ tl küüslaugupulbrit.

    4. Jaga kanahakkliha taigen neljaks võrdseks osaks ning keskmisel kuumusel kaane all 2-3 minutit mõlemalt poolt. Peale mõlemalt poolt küpsetamist tõsta grillilt ära nö puhkama.

    5. Siis lõika kuklid pooleks ning grilli 1 minut lahtilõigatud poolelt – võid ka natukene oliiviõli peale määrida, et ühtlasemalt ja kuldsemaks küpseksid.

    6. Burgeri kokkupanemiseks pane kõige alla aioli, siis jääsalat, sinna peale grillitud paprikad, pihv koos juustuviiliga, 2-3 viilu värsket tomatit ning kõige peale nirista veel aiolit.

    7. Serveeri endale sobivate lisanditega, näiteks krõbekartulite või bataadifriikatega!


Toggle Nav