Kõrvitsa - pastinaagisupp
Koostisosad
2 sibul
3+2 sl oliiviõli
700 g puhastatud kõrvitsatükid
300 g puhastatud pastinaagitükid
6 dl kana- või köögiviljapuljong
salveilehed
3 sl kõrvitsaseemned
Soola, must pipar
Valmistamine
Haki sibul. Kuumuta suuremat sorti pannil õli ja prae sibul madalal kuumusel läbipaistvaks, u 5 minutit.
Lisa kõrvitsa- ja pastinaagitükid, prae kuumutades veel paar minutit nii, et köögiviljadest käiks kuumus läbi. Maitsesta soola ja pipraga.
Vala potti ja lisa puljong. Keeda 15 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Püreesta. Maitse ja kui tarvis, lisa soola. Kui supp tundub liiga paks, vedelda sortsu puljongiga.
Kuumuta pannil 2 sl oliiviõli ja prae selles salveilehed krõbedaks, umbes 1 minut.
Tõsta ära ja kuumuta kergelt läbi ka kõrvitsaseemned
Puista salveilehed ja kõrvitsaseemned serveerides supile, pannil neist maitset saanud õli võiks ka veidi peale niristada.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.