Kohupiimamuffinid kirsside ja martsipaniga

Kena kuldse jumega kohupiimamuffinid martsipani ja kirssidega küpsevad 180 kraadises ahjus 30-40 minutit.

Koostisosad

  • 2 muna

  • 1,5 dl pruuni roosuhkrut

  • 1 tl vanillisuhkrut

  • 250 g kohupiima, n Pajumäe mahe-kohupiima

  • 100 g võid

  • 1,5 dl piima

  • 4 dl + 1 sl speltapüüli või nisujahu

  • 1,5 tl küpsetuspulbrit

  • 200 g martsipani

  • 200 g (külmutatud) kivideta kirsse

Valmistamine

    1. Sulata või.

    2. Klopi munad suhkruga lahti, lisa kohupiim, piim, vanillisuhkur ja pisut jahtunud sulavõi ning sega.

    3. Lisa 4 dl jahule küpsetuspulber, lisa munamassile ja sega ühtlaseks.

    4. Tükelda martsipan, veereta kirsse 1 sl jahu sees ning lisa ka need taina hulka.

    5. Sega veel viimast korda ja jaga tainas muffinivormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni muffinid on kena kuldse jumega.

    6. Lase jahtuda ja sõelu soovi korral enne serveerimist peale tuhksuhkrut.


Toggle Nav