Kohupiimamuffinid kirsside ja martsipaniga
Koostisosad
2 muna
1,5 dl pruuni roosuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
250 g kohupiima, n Pajumäe mahe-kohupiima
100 g võid
1,5 dl piima
4 dl + 1 sl speltapüüli või nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
200 g martsipani
200 g (külmutatud) kivideta kirsse
Valmistamine
Sulata või.
Klopi munad suhkruga lahti, lisa kohupiim, piim, vanillisuhkur ja pisut jahtunud sulavõi ning sega.
Lisa 4 dl jahule küpsetuspulber, lisa munamassile ja sega ühtlaseks.
Tükelda martsipan, veereta kirsse 1 sl jahu sees ning lisa ka need taina hulka.
Sega veel viimast korda ja jaga tainas muffinivormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni muffinid on kena kuldse jumega.
Lase jahtuda ja sõelu soovi korral enne serveerimist peale tuhksuhkrut.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.