Klaasike jõhvikat
Biskviit:
Koostisosad
2 muna
2 spl suhkrut
1 spl vaniljesuhkrut
2,5 spl nisujahu
2 tl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl kaneeli
35g õli (maitsetud – nt. rapsi, päevalille vms)
½ tl kaneeli
Soola
Valmistamine
Valmista biskviit – eralda munavalged ja -kollased ning tõsta munavalged mikserisse koos suhkru, vaniljesuhkru ning näpuotsatäie, vahusta tugevaks vahuks.
Lisa ükshaaval munakollased ning lase põhjalikult läbi segada.
Seejärel vala sisse peene joana õli.
Viimase etapina sõelu sisse kõik kuivained ning sega ettevaatlikult läbi.
Valmis segu pane paberiga vooderdatud küpsetusvormi (mina kasutasin 24cm läbimõõduga ümarat vormi) ning küpseta 180°C juures 12-15 minutit, kuni biskviit on pealt ilus kuldkollane.
Jahuta täielikult!
Moos:
Koostisosad
200g jõhvikaid
½ apelsini koor
1 apelsini fileed
75g Saaremaa Vodka Jõhvikas
65g suhkrut
Valmistamine
Samal ajal valmista moos – kaalu potti jõhvikad, viin, ja suhkur ning köögiviljakoorijaga lisa ka õhukesed viilud poole apelsini koortest.
Fileeri ka apelsini viljaosa sinna sisse ning allesjäänud osad võid kõrvale jätta.
Tõsta pott pliidile ning keeda keskmisel kuumusel 10-15 minutit, kuni suhkur on sulanud ning moos hakkab mullitama (selleks ajaks peaks olema ka jõhvikad katki plahvatanud).
Jahuta täielikult!
Kreem:
Koostisosad
200g vahukoort
65g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
125g toorjuustu
Valmistamine
Valmista kreem – vahusta vahukoor suhkrutega tugevaks vahuks ning viimasena lisa toorjuust ning vahusta läbi, kuni segu on ühtlane.
Pane kreem tordipritsi (võid ka lihtsalt lusikat kasutada).
Biskviidi leotis:
Koostisosad
75g värsket apelsinimahla
40g Saaremaa Vodka Jõhvikas
Valmistamine
Sega kokku biskviidi leotis ning lõika biskviidist klaasi suurused kettad välja.
Kokkupanemiseks lisa klaasi põhja kreemi, sinna peale pane biskviit, mida immutad leotisega.
Seejärel lisa uuesti kiht kreemi, mille peale seekord paned ka jõhvikamoosi. Seejärel uus kiht biskviiti, millele paned leotist ning kõige peale vaid kreem.
Kuigi magustoit on juba praegu väga hea, siis soovitan enne serveerimist tõsta klaasid vähemalt 30 minutiks külmkappi.
Parimal juhul valmista magustoit juba eelneval päeval!
Serveerimisel võid kaunistada omale meelepäraste/olemasolevate vahenditega, näiteks jõhvikate, valge šokolaadi laastude ja mandlipuruga.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.