Klaasike jõhvikat

Särtsakas dessert Saaremaa Jõhvika Vodkaga!

Biskviit:

Koostisosad

  • 2 muna

  • 2 spl suhkrut

  • 1 spl vaniljesuhkrut

  • 2,5 spl nisujahu

  • 2 tl tärklist

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • ½ tl kaneeli

  • 35g õli (maitsetud – nt. rapsi, päevalille vms)

  • ½ tl kaneeli

  • Soola

Valmistamine

    1. Valmista biskviit – eralda munavalged ja -kollased ning tõsta munavalged mikserisse koos suhkru, vaniljesuhkru ning näpuotsatäie, vahusta tugevaks vahuks.

    2. Lisa ükshaaval munakollased ning lase põhjalikult läbi segada.

    3. Seejärel vala sisse peene joana õli.

    4. Viimase etapina sõelu sisse kõik kuivained ning sega ettevaatlikult läbi.

    5. Valmis segu pane paberiga vooderdatud küpsetusvormi (mina kasutasin 24cm läbimõõduga ümarat vormi) ning küpseta 180°C juures 12-15 minutit, kuni biskviit on pealt ilus kuldkollane.

    6.  Jahuta täielikult!

Moos:

Koostisosad

  • 200g jõhvikaid

  • ½ apelsini koor

  • 1 apelsini fileed

  • 75g Saaremaa Vodka Jõhvikas

  • 65g suhkrut

Valmistamine

    1. Samal ajal valmista moos – kaalu potti jõhvikad, viin, ja suhkur ning köögiviljakoorijaga lisa ka õhukesed viilud poole apelsini koortest.

    2. Fileeri ka apelsini viljaosa sinna sisse ning allesjäänud osad võid kõrvale jätta.

    3. Tõsta pott pliidile ning keeda keskmisel kuumusel 10-15 minutit, kuni suhkur on sulanud ning moos hakkab mullitama (selleks ajaks peaks olema ka jõhvikad katki plahvatanud).

    4. Jahuta täielikult!

Kreem:

Koostisosad

  • 200g vahukoort

  • 65g suhkrut

  • 1 tl vaniljesuhkrut

  • 125g toorjuustu

Valmistamine

    1. Valmista kreem – vahusta vahukoor suhkrutega tugevaks vahuks ning viimasena lisa toorjuust ning vahusta läbi, kuni segu on ühtlane.

    2. Pane kreem tordipritsi (võid ka lihtsalt lusikat kasutada).

Biskviidi leotis:

Koostisosad

  • 75g värsket apelsinimahla

  • 40g Saaremaa Vodka Jõhvikas

Valmistamine

    1. Sega kokku biskviidi leotis ning lõika biskviidist klaasi suurused kettad välja.

    2. Kokkupanemiseks lisa klaasi põhja kreemi, sinna peale pane biskviit, mida immutad leotisega.

    3. Seejärel lisa uuesti kiht kreemi, mille peale seekord paned ka jõhvikamoosi. Seejärel uus kiht biskviiti, millele paned leotist ning kõige peale vaid kreem.

    4. Kuigi magustoit on juba praegu väga hea, siis soovitan enne serveerimist tõsta klaasid vähemalt 30 minutiks külmkappi.

    5. Parimal juhul valmista magustoit juba eelneval päeval!

    6. Serveerimisel võid kaunistada omale meelepäraste/olemasolevate vahenditega, näiteks jõhvikate, valge šokolaadi laastude ja mandlipuruga.


Toggle Nav