Kanapasta kooreses sidruni-viinakastmes

Imelihtne ning kiire roog, millele viin lisab mõnusat umami maitset.

Koostisosad

  • 1 suurem sibul

  • 3 küüslauguküünt

  • 400g kanafileed

  • ½ tl kuivatatud tšillihelbeid

  • 2 spl nisujahu

  • 100g Saaremaa Vodka

  • 30g kanapuljongi kontsentraati või pikalt keedetud kanapuljongit

  • 400 g toidukoort

  • 60 g riivitud kõvajuustu (nt Parmesani)

  • 60 g päikesekuivatatud tomateid

  • 1 sidruni koor

  • 2 sidruni mahl (~60g)

  • Suur peotäis lehtpeterselli

  • 15g oliiviõli, soola/pipart

  • 250g pikka pastat, nt linguine

Valmistamine

    1. Pane pasta keema (vesi peaks olema umbes meresoolane) ning keeda vastavalt pakendijuhistele (kui kasutad poepastat).

    2. Samal ajal haki sibul, küüslauk ja kana, kanast umbes ~1,5cm kuubikud.

    3. Pane potti õli, kuumuta keskmisest suuremal kuumusel ning lisa sinna sibul, prae kuni klaasjas/valge.

    4. Lisa kana, jaota ühtlaselt laiali ning lisa ka küüslauk ja tšillihelbed kana peale.

    5. Kuni kana on ühelt poolt pruun, siis sega kõik põhjalikult läbi, lisa natuke soola ja kogu jahu, sega uuesti ja prae umbes 1 minut.

    6. Kui jahu on kuumutatud, lisa korraga kogu viin ja kuumuta, seejärel lisa ka fond/puljong ning lase keema.

    7. Lisa toidukoor ja parmesan ning sega kõik läbi ja lase kastmel 1-2 minutit madalal kuumusel keeda, aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud.

    8. Haki päikesekuivatud tomatid, petersell ning riivi sidrunikoor ja pressi mahl.

    9. Lisa viimased koostisosad kastmesse, lisa vastavalt maitsele ka soola/pipart ja sega läbi.

    10. Kurna pasta ning tõsta kastme hulka, sega põhjalikult läbi ning jäta 1-2 minutiks kaane alla ilma kuumuseta seisma, et maitsed saaksid pastasse imenduda.


Toggle Nav