Kanapasta kooreses sidruni-viinakastmes
Koostisosad
1 suurem sibul
3 küüslauguküünt
400g kanafileed
½ tl kuivatatud tšillihelbeid
2 spl nisujahu
100g Saaremaa Vodka
30g kanapuljongi kontsentraati või pikalt keedetud kanapuljongit
400 g toidukoort
60 g riivitud kõvajuustu (nt Parmesani)
60 g päikesekuivatatud tomateid
1 sidruni koor
2 sidruni mahl (~60g)
Suur peotäis lehtpeterselli
15g oliiviõli, soola/pipart
250g pikka pastat, nt linguine
Valmistamine
Pane pasta keema (vesi peaks olema umbes meresoolane) ning keeda vastavalt pakendijuhistele (kui kasutad poepastat).
Samal ajal haki sibul, küüslauk ja kana, kanast umbes ~1,5cm kuubikud.
Pane potti õli, kuumuta keskmisest suuremal kuumusel ning lisa sinna sibul, prae kuni klaasjas/valge.
Lisa kana, jaota ühtlaselt laiali ning lisa ka küüslauk ja tšillihelbed kana peale.
Kuni kana on ühelt poolt pruun, siis sega kõik põhjalikult läbi, lisa natuke soola ja kogu jahu, sega uuesti ja prae umbes 1 minut.
Kui jahu on kuumutatud, lisa korraga kogu viin ja kuumuta, seejärel lisa ka fond/puljong ning lase keema.
Lisa toidukoor ja parmesan ning sega kõik läbi ja lase kastmel 1-2 minutit madalal kuumusel keeda, aeg-ajalt segades, kuni kaste on paksenenud.
Haki päikesekuivatud tomatid, petersell ning riivi sidrunikoor ja pressi mahl.
Lisa viimased koostisosad kastmesse, lisa vastavalt maitsele ka soola/pipart ja sega läbi.
Kurna pasta ning tõsta kastme hulka, sega põhjalikult läbi ning jäta 1-2 minutiks kaane alla ilma kuumuseta seisma, et maitsed saaksid pastasse imenduda.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.