Jõuluhõnguline kook glögis marineeritud jõhvikatega
Glögis marineeritud jõhvikad:
Koostisosad
1 dl Blossa Alkoholfri Glögg
1 dl kuivatatud jõhvikad
Valmistamine
Pane kuivatatud jõhvikad kaussi ja vala üle Blossa glögiga nii, et kõik marjad oleksid kaetud.
Lase jõhvikatel glögis marineerida vähemalt 3 tundi. Marineerida võib ka kauem, seda maitsekamaks jõhvikad muutuvad.
Kook:
Koostisosad
150 g või
3 muna
3 dl suhkur
4 dl jahu
1 spl kaneel
1 spl jahvatatud ingver
1 tl jahvatatud nelk
1 tl küpsetuspulber
1,5 dl hapukoor
1,5 dl pohlamoos
Valmistamine
Lülita ahi 175 kraadi kuuma õhu peale.
Sulata või ja tõsta kõrvale.
Sega kausis jahu, kaneel, ingver, nelk ja küpsetuspulber ning tõsta kõrvale.
Vahusta munad ja suhkur valgeks vahuks. Sega kuivained muna-suhkru segusse.
Seejärel sega omavahel hapukoor, pohlamoos ja sulatatud või ning lisa taignasse.
Vala tainas võiga määritud vormi. Küpseta umbes 35-40 minutit.
Glasuur:
Koostisosad
200 g toorjuust
1 dl tuhksuhkur
Valmistamine
Koogi küpsemise ajal sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur.
Kui kook on jahtunud, kaunista see glasuuriga ja seejärel eelnevalt glögis marineeritud jõhvikatega!
Serveeri koos Blossa Alkoholfri Glögiga! Glögi tasakaalus maitses on tunda vürtsikat nelki, marju ja rosinad. Sobib hästi ka šokolaadikoogi ja jõulumaiustuste kõrvale.