Gin Sour ehk vahune vaarikas
Koostisosad
40 g kikerhernevedelik (või 1 munavalge)
4 cl Saaremaa RAS Gin
½ laimi mahl
2 cl suhkruvaba vaniljesiirup
Kaunistuseks värskeid vaarikaid
Jää
Valmistamine
Gin Sour’i jaoks pane šeikerisse peotäis jääd, lisa džinn, kikerhernevedelik, vaniljesiirup ja laimi mahl.
Pane šeikerile kaas peale ja pane rätik ümber ning raputa intensiivselt ca 30 sekundit.
Pane šeikerile sõel peale ja vala otse martini klaasi.
Serveerimisel lisa kokteilitikuga kaunistuseks värsket vaarikat ja piparmündileht.
Gin Sour kokteili retsept
Kokteilis särab Saaremaa RAS Gin. Tegemist on värske ja aromaatse vaarikadžinniga, mille maitses harmoneeruvad mahlased vaarikad, kadakamarjad ja sidrunikoor. Saaremaa vaarikadžinn on toodetud pot still meetodil. Valmistamisel on kasutatud puhtast loodusest pärit klassikalisi ürte ja vürtse.
Kokteili valmistas Rauno Oolberg.
Miks valida maitsedžinn?
Maitsedžinn on nagu vana hea džinn, aga mingi väga hea ja kindla maitsega. Lihtne - maitsestatud džinn või lühidalt maitsedžinn on välismaal nimega flavoured gin. Niisiis on tihtipeale džinnimeister valinud põhimaitseks mõne marja, taime või vilja. Maasikad, vaarikad, sõstrad, rabarberid, mündid, sellerid, rosmariinid, mangod, lavendlid… kõik on džinni maitseks sobivad ja kuskil maailma otsas ka pudelisse püütud. Isegi šokolaad ja vahukommid on saanud jala džinnimaailma ukse vahele.
Maitsedžinniga on väga lihtne kodus hea kokteil kokku segada - pikenda vaid sobiva toonikuga ja ongi maitsekas kodune kokteilielamus käes. Sinu käes!