Fresita-parfee
Koostisosad
FRESITA-PARFEE
1–2 karpi maasikaid
Fresita vahuveini
FRESITA-JOGURTIPARFEE
2 munakollast
30 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl vahukoort
2 dl maitsestamata jogurtit (nt Türgi jogurtit)
Valmistamine
Fresita-parfee jaoks pange kõrgesse kaussi värskeid või sulanud maasikaid ja kallake peale Fresita.
Purustage saumiksriga ühtlaseks. Kui segu on liiga paks, võib veel natuke Fresitat lisada.
Kallake vormidesse ja laske järgmise päevani külmuda.
Fresita-jogurtiparfee jaoks vahustage kausis 2 munakollast, 30 g tuhksuhkrut ja 1 tl vanillisuhkrut.
Vahustage teises kausis 1 dl koort ja lisage sellele 2 dl maitsestamata jogurtit (nt Türgi).
Segage mõlemad kokku.
Segage ettevaatlikult juurde Fresita parfeesegu, pange vormidesse ja sööge järgmisel päeval.
Nõuanne! Triibulise parfee saamiseks pange jogurti- ja parfeesegusid ettevaatlikult väikese lusika abil kihiti. Hoidke lusikat vormi siseserval ja kallake segu esmalt lusikale, kust see valgub alumise kihi peale.