Eriti kollane õunakook mooniseemnetaga

Selles koogis on Britt Paju kasutanud ühte kindlat sorti gluteenivaba jahusegu, kuid tema sõnul nisujahu või speltapüül sobivad koogi sisse aga sama hästi.

Koostisosad

  • 500 g kooritud, puhastatud ja tükeldatud õunu

  • 1 sl pruuni roosuhkrut

  • 0,5 tl kaneeli

  • 4 toasooja muna

  • 2-2,5 dl pruuni roosuhkrut (kui õunad on magusad, siis pane suhkrut vähem)

  • 2 dl paksemat jogurtit või 20% hapukoort

  • 200 g võid, sulatatud

  • 5 dl jahu (n Provena kaerajahuga gluteenivaba jahusegu)

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 1 tl jahvatatud kurkumit

  • 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut

  • poole sidruni koor

  • 2-3 sl mooniseemneid

Valmistamine

    1. Sega õunatükid 1 sl suhkru ja kaneeliga ning tõsta tainasegamise ajaks kõrvale.

    2. Vahusta munad suhkruga, lisa jogurt ja sulatatud ning pisut jahtunud või, riivitud sidrunikoor ja maitseained.

    3. Sega jahu küpsetuspulbri ja mooniseemnetega ning lisa munasegule.

    4. Lisa taignale õuna-kaneelisegu ja vala u 24x34 cm mõõduga vormi ning küpseta 180 kraadi juures u 40-45 minutit.

    5. Jahtunud koogile puista soovi korral tuhksuhkrut ja serveeri.


Toggle Nav