Banaanitort
Koostisosad
6 muna
85 gr suhkur
1 spl vanillisuhkur
60 gr rapsiõli
275 gr banaan
40 gr Beehive brändi
140 gr jahu
2 tl küpsetuspulber
1 spl tärklis
Not soola
Kreem:
Koostisosad
200 gr vahukoor
150 gr vaniljekohupiimakreem
30 gr suhkur (või maitse järgi)
Kaunistuseks:
Koostisosad
Värsked marjad
Valmistamine
Vahusta munakollased 2 spl suhkruga tugevaks vahuks.
Samal aja koori ja purusta kahvliga banaan.
Lisa banaanile õli ja Beehive brändi ning sega täielikult läbi.
Seejärel sõelu sisse jahu, küpsetuspulber ning tärklis, sega põhjalikult.
Võta munakollased vahustamast ning pane munavalged vahustama koos ülejäänud suhkru ning soolaga.
Sega 1/3 munakollasesegu banaanisegule et banaanisegu muutuks kergemini töödeltavaks, seejärel lisa teine kolmandik ja viimasena sega kõik kokku suuremas kausis.
Sega osadena juurde ka munavalge kuni täieliku segunemiseni.
Jaota segu 2 küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi sisse ning tõsta koheselt 165 kraadisesse ahju u 30-35 minutiks küpsema.
Võta ahjust välja ning lase täielikult rätiku all kuivada.
Valmista kreem – vahusta vahukoor suhkurga väga tugevaks vahuks ning lisa kohupiimakreem, sega läbi!
Pane kook kokku – vahekihiks vahukoorekreem ning peale samuti vahukoorekreem! Kaunista näiteks värskete marjadega ning naudi!
NB! Hea oleks, kui kook saaks enne serveerimist mõned tunnid maitsestuda ja tõmmata. Kui paned külmkappi, siis lisa marjad hiljem, enne serveerimist.
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.