Renault konjakimaja loodi 1835 Jean Antonin Renault poolt Cognac’i linnas. Jean Antonin oli suur reisimees ja innovaator. Oma jälje konjakitootmise arengusse on ta jätnud sellega, et oli esimene konjakivalmistaja, kes tarnis oma jooki pudelites, mis tagasid konjaki algupärase maitse ja hõrgu aroomi säilimise.
Renault stiil
Renault konjakid on tuntud oma unikaalse stiili poolest, olles tõeliselt rikkaliku ja puuviljase maitsega. Maheda ning ümara maitsega konjakites on täiuslikus tasakaalus puuviljasus, vürtsikus ja puidusus. Enamus konjakite puhul reeglina domineerib üks nendest kolmest maitsest. Renault stiili mõjutab enim oskuslik konjakisegamine.
Täiusliku konjaki valmistamisel on tähtsaim osa segamine. Eri aastakäikudest ja istandustest pärit eaux-de-vie`de seast õige valiku leidmisel on ääretult tähtis konjakimeistri kogemus, intuitsioon ja kirg.
Konjakimeister valib Renault' jaoks hoolega välja nii viinamarjaistandused kui ka viinaköögid, et tagada kvaliteetsete konjakite valmistamiseks parim eau-de-vie.
Renault`keldrites on umbes 5000 barrelit eaux-de-vie`d ning aroomipalett on tohutu – täiusliku maitse- ja aroomitasakaalu loomine on meisterlikkuse kõrgeim tase.
Laagerdumine on hädavajalik, et eau-de-vie muutuks konjakiks. Protsess algab uutes vaatides ning kuue kuu pärast valatakse eau-de-vie vanematesse vaatidesse, kus laagerdumise protsess kestab kuni 50 aastat. Renault' konjakid laagerduvad püttseppade käsitsi meisterdatud vaatides.