Quiche Lorraine

Singipirukas ehk prantsusepäraselt Quiche Lorraine on garanteeritult sobiv soolane suupiste erinevateks koosviibimisteks.

Koostisosad

  • PÕHI

  • 3 dl nisujahu

  • 1/2 tl soola

  • 150 g võid

  • 3 spl külma vett

  • TÄIDIS

  • 150 g suitsusinki

  • 200 g riivitud Emmentali juustu

  • 1 suur sibul

  • 3 kanamuna

  • 3 dl koort

  • soola

  • pipart ja muskaatpähklit

Valmistamine

    1. Valmistage esmalt põhi, segades jahu ja tükeldatud rasva köögikombainis või kausis teraliseks puruks. Lisage vesi ja segage tainas kiiresti läbi. Mähkige tainas kilesse ja laske jahedas umbes tund aega seista. Seejärel rullige tainas ümaraks ja suruge see kõrgeservalisse koogivormi. Torgake põhja augud ja eelküpsetage u 10 minutit.

    2. Valmistage seejärel täidis. Lõigake sink väiksemateks kuubikuteks ja viilutage sibul. Küpsetage sibul pannil oliiviõlis pehmeks. Segage kausis sink, sibul ja juust ning kallake pirukapõhjale. Segage munad ja koor ning maitsestage segu soola, pipra ja muskaatpähkliga ning kallake segu pirukale.

    3. Küpsetage ahjus 200 kraadi juures 25–30 minutit, kuni täidis hüübib ja pind omandab kauni värvi. Jahutage 15 min enne söömist ja kaunistage pind rohke salatiga.


Toggle Nav