Quiche Lorraine
Koostisosad
PÕHI
3 dl nisujahu
1/2 tl soola
150 g võid
3 spl külma vett
TÄIDIS
150 g suitsusinki
200 g riivitud Emmentali juustu
1 suur sibul
3 kanamuna
3 dl koort
soola
pipart ja muskaatpähklit
Valmistamine
Valmistage esmalt põhi, segades jahu ja tükeldatud rasva köögikombainis või kausis teraliseks puruks. Lisage vesi ja segage tainas kiiresti läbi. Mähkige tainas kilesse ja laske jahedas umbes tund aega seista. Seejärel rullige tainas ümaraks ja suruge see kõrgeservalisse koogivormi. Torgake põhja augud ja eelküpsetage u 10 minutit.
Valmistage seejärel täidis. Lõigake sink väiksemateks kuubikuteks ja viilutage sibul. Küpsetage sibul pannil oliiviõlis pehmeks. Segage kausis sink, sibul ja juust ning kallake pirukapõhjale. Segage munad ja koor ning maitsestage segu soola, pipra ja muskaatpähkliga ning kallake segu pirukale.
Küpsetage ahjus 200 kraadi juures 25–30 minutit, kuni täidis hüübib ja pind omandab kauni värvi. Jahutage 15 min enne söömist ja kaunistage pind rohke salatiga.