Mimosa kokteil

Milline on Mimosa kokteili õige retsept?

Artiklist saad teada, milline on õige Mimosa kokteili retsept ning millist vahuveini kokteilis kasutada. Lisaks jagame soovitusi erinevate mahlade osas, mida tasub kokteilis katsetada.

Mimosa kokteil on värske vahuveinikokteil, mis valmistatakse värskelt pressitud apelsinimahlast ning vahuveinist. Kokteili klassikalises retseptis kasutatakse pool osa vahuveini ning pool osa mahla.

„Mõnele meeldib kokteil, kuhu lisatakse 2/3 vahuveini ja 1/3 mahla, kuid sel juhul on selle kokteili nimi tegelikult Buck`s Fizz,“ räägib Anora kokteilimeister Mikael Karttunen.

Puuviljane vahuvein Mimosa kokteilis

Mimosa kokteili valmistamiseks sobib ideaalselt värske ja puuviljase iseloomuga vahuvein, mis sisaldab ka vähesel määral jääksuhkrut. Nimelt toob jääksuhkur vahuveinis puuviljase maitse esile.

Proovi näiteks puuviljase stiiliga Ballet Carte Noire Organic Brut vahuveini, mis on maitselt kuiv, kerge ja pehme happesusega.

75 cl suurusest pudelist jagub 10-15 kokteili valmistamiseks.

„Tihti soovitatakse kasutada Mimosa kokteilis ka šampanjat, kuid hea šampanja sobib pigem iseseisvaks nautimiseks. Šampanja maitse on liiga rikkalik ja röstine ning ei lisa kokteilile vajalikku värskust, “ soovitab Mikael.

Mimosa kokteili retsept

Mimosa kokteili retsept

1.    Vala pool osa mahla klaasi. Mahl peab olema värskelt pressitud ja eelnevalt jahutatud. 2.    Lisa ettevaatlikult klaasi pool osa jahutatud vahuveini. Jälgi, et vahuvein ei vahutaks valamise ajal. 3.    Sega õrnalt ning serveeri kohe.

Vahetult enne serveerimist võid pigistada kokteili ka apelsinikoore eeterlikke õlisid.

  1. Värske ja elava maitsega vahuvein, milles on tunda õuna ning röstisust. Sobib hästi Vahemere-äärse köögi ja juustude kõrvale.
    Ferriol Brut Cava
    Mõnusalt värske ja elava maitsega Cava, milles on tunda õuna ning röstisust. Sobib hästi Vahemere-äärse köögiga.
    7,99 €
    10,65 € / l

Apelsinimahl Mimosa kokteilis

Millist apelsinimahla valida, kas viljalihaga või viljalihata?

„Kõige olulisem on kokteilis kasutada värskelt pressitud apelsinimahla. Seda, kas kokteilis kasutada viljalihaga mahla või mitte, sõltub igaühe enda maitsest,“ räägib Mikael.

Lisaks soovitatakse enne Mimosa valmistamist hoida apelsinimahla mõned tunnid külmas.

Kasuta alati värskelt pressitud apelsinimahla!

Kindlasti peab ka vahuvein olema jahutatud. Pane vahuvein külmkappi juba eelmisel päeval või pooleks tunniks jääga täidetud veinicoolerisse.

Mimosa kokteil teiste mahladega

Apelsin on maitselt magus-hapukas ja sellepärast sobib kokteili väga hästi. Kuid Mimosa kokteilis tasub katsetada ka teisi mahlu. Kui sulle meeldib magusam maitse, võib proovida kokteili mangomahlaga. Kui mango aga liiga magusaks osutub, võiks lisada mangomahlale juurde ka laimimahla, see toob kokteili meeldiva happesuse.

Lisaks tasub kokteili proovida ka ananassimahlaga.

Toggle Nav